Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z przeglądem technicznym mojej A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy w piątek byłem na przeglądzie technicznym moją A4 i technicznie wszystko ok bez najmniejszego problemu do niczego pan się nie doczepił oprócz przyciemnionych przednich szyb na które i tak przymknął oko ale i tak przerwałem badanie techniczne z tego względu że powiedział że i tak nie przejdzie z braku haka holowniczego który jakiś czas temu zdemontowałem sam i wyjechałem od niego bez płacenia jak i jakich kolwiek świstków poprostu w trakcie badania przerwałem badanie i teraz nie wiem bo on powiedział że muszę tylko iść do wydziału komunikacji i wymazać hak z dowodu rejestracyjnego jak i karty pojazdu i dopiero wtedy auto przejdzie przegląd a znowu ktoś mi powiedział że muszę mieć zaświadczenie z warsztatu który dokonał demontażu haka u kiedy. Teraz nie wiem co mam zrobić i co dokładnie zabrać ze sobą do wydziału komunikacji aby wymazać ten hak z wpysu w dowód bo zaświadczenie z warsztatu o demontażu załatwiłem sobię że dokonano demontażu tydzień temu i nie wiem czy to wystarczy czy nie. proszę o pomoc bo autko aktualnie stoji bez ważnego przeglądu i chciał bym to jutro szybko załatwić

Opublikowano

Jedź na inną stacje i powinno być okej, przecież równie dobrze mógłbyś mieć hak chowany albo demontowalny .

Opublikowano
  • Autor

no tak tylko jeżeli kuba haka była by wypinana to nic ale on szuka tabliczki znamionowej haka i wtedy jest właśnie lipa

Opublikowano

no to pewnie na stacje po zaświadczenie i do urzędu na wymiane bądz adnotacje w dowodzie

Opublikowano
  • Autor

czyli musi być zaświadczenie ze stacji diagnostycznej że hak został zdemontowany bo ktoś mi powiedział ze z warsztatu który dokonał demontażu

Opublikowano

KolegoNajpiertopasowałobywstawićtrochękropekiprzecinkówbosiętegoniedaczytać.

A po drugie, zadzwoń do wydziału komunikacji i się dowiesz, bo w teorii trzeba mieć teraz papier na montaż/demontaż wyposażenia dodatkowego, a w praktyce być może samym wnioskiem to załatwisz.

Opublikowano

A po drugie, zadzwoń do wydziału komunikacji i się dowiesz, bo w teorii trzeba mieć teraz papier na montaż/demontaż wyposażenia dodatkowego, a w praktyce być może samym wnioskiem to załatwisz.

Kogoś upominasz ,a sam robisz byki....

Opublikowano

Kogoś upominasz ,a sam robisz byki....

To mnie popraw...

Opublikowano
  • Autor

sprawa załatwiona niestety trzeba było miec zaświatczenie ze stacji kontroli pojazdu i z tym zaświadczeniem i dowodem rejestracyjnym oraz kartą pojazdu do wydziału komunikacji i po tym spowrotem na badanie techniczne i dopiero wtedy dało radę to załatwić ale muszę przyznać że gdybym wiedział że tyle łatwienia to bym haka nie demontował

Opublikowano

Nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności jakie na tobie ciążą.

Opublikowano

w aucie brata ma wpisany Hak a wogle nie zamontowany od 7 lat przeglad bez problemu

Opublikowano

a to dziwne bo jak kupiłem auto to miałem haka, którego i tak nie używam, haka wywaliłem bo i tak mi szpiecił auto, na przeglądzie jak sie pytają o haka to mówie że mam zdemontowany do nie używam a w niemczech sie czepiają na kontrolach i tak 5 lat i dalej spokój a robie przeglądy na różnych stacjach.

druga sprawa teraz dowód wymieniałem i zastanawiałem sie czy nie wypisac haka z dowodu rejestracyjnego to w urzędzie pani mi powiedziała że nie potrzebuje nic, tylko wykreśli w urzędzie ale ogólnie i tak go zostawiałem wkońcu.

Opublikowano
  • Autor

no to dziwne własnie bo u mnie jak pan doszedł przy badaniu do sprawdzenia tabliczki znamionowej od haka i nie mógł znaleść i mu powiedziałem że hak jest zdemontowany no to własnie auto nie przeszło pozytywnie badanie ze względu na niezgodnośc stanu faktycznego z dokumentami czyli dowodem rejestracyjnym.

Opublikowano

Jeżeli hak jest w dowodzie, to musi być na aucie. Jeśli jest demontowalny to i tak tabliczka jest, więc facet na przeglądzie postąpił jak należy, czyli zgodnie z przepisami. Szkoda, że nie powiedział Ci od razu, że wystawi Ci zaświadczenie o zdemontowaniu. I tak jak pisałem, co wydział to różna praktyka, niestety.

A z przeglądami jaki było, tak jest. W wielu przypadkach jedziesz tylko po pieczątkę zamiast sprawdzić faktyczny stan auta.

Opublikowano
  • Autor

no własnie dokładnie tak jest jak piszesz kiedyś robiłem przeglad na takiej stacji co gościu niby zawieche sprawdził i powiedział że jest wszystko ok a nie było bo było słychać walenie z wahaczy przednich i to ostro a on stwierdził że jest ok nic mu w łapę nie dawałem i też dlatego musiałem zmienić stację bo wolę wiedzieć czy coś jest nie tak z autkiem i ewentualnie naprawić jesgo dolegliwości

Opublikowano

ja też jak jade na przegląd to aż człowiek sam musi sie prosić żeby porządnie auto przetrzepali, juz kilka stacji przejechałem, praktycznie co roku inna i jakoś tak na odwal sie wszystko robią. wkońcu płacę za to i chce naprawde wiedzieć czy wszystko z autem jest ok, czy może coś mam do wymiany.