rickons Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 Witam. Szukałem na forum ale nie mogę znaleźć informacji o rzeczy która mnie zaciekawiła w moim A4. W ostatnim czasie kupiłem A4 b5 w wersji USA bogato wyposażona(elektryka ,climatronic, szyberdach, quattro itd) i zdziwiło mnie że nie posiada potencjometru do regulacji przednich lamp. Dołączam zdjęcie deski rozdzielczej: http://www.directupload.net/file/d/4047/nnvkst65_jpg.htm . Czy ktoś z was koledzy koleżanki nie orientuje się czy to autko w ogóle nie posiada regulacji lamp(jedynie manualnie), czy jest wyposażone w jakąś samoregulację lamp i jeśli tak w jaki sposób mogę to sprawdzić?? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
robitl Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 masz xenony albo spryskiwacze lamp?? jak masz to z dużym prawdopodobieństwem masz też samopoziomowanie. ale dodam od siebie, że np auta na rynek szwajcarski w ógole nie mają regulacji lamp i ja u siebie musiałem dokładać, silniczki wiązkę itd.
rickons Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Opublikowano 15 Lipca 2015 Mam spryskiwacze lamp przednich, w samochodzie są wymienione lampy przednie z amerykańskich na europejskie ale niestety na najstarsze H4. Samochód został zakupiony w Ameryce i sprowadzony do Niemiec i tam jeździł od nowości więc pewnie właściciel aby samochód mógł przejść przegląd zmienił lampy. Podejrzewam że nie miała xenona ponieważ to jest 98r jeszcze przed 2 liftem. W instrukcji obsługi również nie am tego przełącznika wyszczególnionego.
jacek70 Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Sprawdź bo może jest samopoziom. Wtedy wymienisz lampy i śmigasz na ksenie.
rickons Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Opublikowano 16 Lipca 2015 A w jaki sposób mam to sprawdzić gdzie szukać jakichś silniczków czy czujników??
robitl Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 czujniki powinieneś mieć przy tylnej osi i przedniej, z przodu jest to chyba po lewej stronie takie jakby ramię łączące któryś z wahaczy dolnych z karoserią, wpisz b5 układ samopoziomowania i coś ci powinno podpowiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi