limak6 Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Witam potrzebuje pilnej pomocy.... Dzisiaj chciałem sprawdzic ile audiczka pojdzie no i poleciała ponad 190 ale jak juz odposcilem pedal gazu to zapalila sie kontrolka ABS i wykrzyknik,wtedy dilnik zgasl i juz nie odpalil. Przy kazdej probie odpalenia slychac strzelanie tak jakby z ryry wydechowej. Zgóry dzieki za odp
hak64 Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Dawno masz to auto, bo to świadczy, że go dopiero testujesz chciałem sprawdzic ile audiczka pojdzie no i poleciała ponad 190 Czy czasem nie przegoniłeś za mocno i przeskoczył rozrząd? Na początek sprawdź kable, świece, cewkę i aparat zapłonowy. Jeśli to nie pomoże, to podpiąć do kompa i ustalić przyczynę. Jęśli przeskoczył rozrząd, to też polecisz, ale na kasie...
limak6 Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Opublikowano 16 Lipca 2015 Dawno masz to auto, bo to świadczy, że go dopiero testujesz chciałem sprawdzic ile audiczka pojdzie no i poleciała ponad 190 Czy czasem nie przegoniłeś za mocno i przeskoczył rozrząd? Na początek sprawdź kable, świece, cewkę i aparat zapłonowy. Jeśli to nie pomoże, to podpiąć do kompa i ustalić przyczynę. Jęśli przeskoczył rozrząd, to też polecisz, ale na kasie... auto mam ponad rok czasu ... po wstepnym sprawdzenie prawdopodobnie rozrzad przeskoczył ale pewnie jeszcze cos z elektryka bo nie podaje paliwa( pompka sprawdzama) . Moze byc ze immo nawaliło? bo taki bład niby wyskoczył no i przekaznik nie reaguje jak sie przekreci kluczyk....Jak sam go nacisne to podaje paliwo ale cały czas nawet na wylaczonym zaplonie...
Rekomendowane odpowiedzi