Gornano Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 Mam taki problem że co jakiś czas wyskakuje mi błąd : 16505 - Throttle Position Sensor (G69): Implausible Signal P0121 - 35-10 - - - Intermitten Zarówno jak i w jednym tak i w drugim serwisie powiedzieli mi że nie da sie uratować przepustnicy tylko trzeba kupić nową. No i z tą nową jest problem bo ori nóweczka jest za droga a używki nigdzie nie mogę znaleść. Numer obecnej przepustnicy to 058 133 063 C. Na alegro są używki o tym numerze ale z inną literą na koncu M,Q,H itd ale C akurat nie ma. Czy ktoś może mi powiedziec czy np z literą Q lub inna bedzie pasować?? H - napewno nie bo ja nie mam żadnych wężyków podciśnieniowych idących do przepustnicy. A może jakiś kolega z forum ma akurat sprawną na sprzedaż w rozsądnej cenie??
szogun0 Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 No niestety do 1.8T nie znajdziesz zamienników i inne literki nie będą pasiły.
Gornano Opublikowano 30 Października 2008 Autor Opublikowano 30 Października 2008 Jaki dół... W ASO skody śpiewają sobie 1250zł Ma ktoś inny pomysł??
mareks84 Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 szukaj gdzies uzywki teraz duzo aut z anglii przywoza mozna kupic za ok 20-300zl dobra;)
Gornano Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Opublikowano 6 Listopada 2008 wiadomo jak to jest z używkami, niby sprawna a po 5-10tys km wywali błąd-nie bede ryzykowal. Poza tym auta z tego rocznika wszytkie maja 200tys przebiegu i wiecej wiec nie wiadomo ile taka przepustnica jeszcze polata. Dzisiaj zamowilem nówke VDO siemens dokładnie z tym numerem co obecnie - koszt 800zł wiec juz nie jest tak zle jak w ASO. Teraz czekam na paczke.
Rekomendowane odpowiedzi