titanx Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Hej... .Witam forumowiczów.Mam problem z A4 które niedawno kupiłem.Otóż migacze święcą światłem ciągłym;nie przerywają.Mam system alarmowy Skorpion,jednak nawet dioda w nim nie świeci.Nie reaguje także na pilota .Proszę o pomoc
chudineze Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 W pierwszej kolejności to zajdź do działu regulamin a potem przywitaj się na Newbie bo zaraz jakiś moderator zamknie Twoje zapytanie
areckid Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Do czynienia z tym alarmem nie mialem ale generalnie sposob podlaczenia we wszystkich jest podobny wiec stawiam na centralke alarmu albo przekaznik. Tu masz troszke o przekaznikach: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=5823&postdays=0&postorder=asc&start=15
titanx Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Opublikowano 4 Lutego 2007 Dziękuję Ci.Problem ten mnie załamuje.Nowe autko,a juz cos nie działa.Czyli zaczynam szukać przekaźników... Można zupełnie odłączyć alarm od auta;tak by nic się nie popsuło i samochód wrócił do stanu zanim alarm się w nim znalazł?
staniek Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Jeżeli alarm został założony zgodnie ze sztuka, i nikt niczego po drodze nie spartolił, to usterka kierunkowskazów nie powinna byc powiązana z obecnością alarmu w aucie. Radzę sprawdzic włącznik świateł awaryjnych, bo z tego co się orientuję to przerywacz kierunków jest właśnie we włączniku. Alarm można zdemontowac w każdej chwili.Jest tylko jeden warunek - trzeba się odrobinę orientowac w tym temacie Sporo wiadomości o alarmach można znaleźc tu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/forums.html
titanx Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Opublikowano 4 Lutego 2007 Dzięki wielkie :) Nio czas działać we furce [ Dodano: 04-02-2007, 15:58 ] Stanieeeeek jestęś Wielki przez duże "W" !!! . DZIAŁA , DZIAŁA , DZIAŁA.Faktycznie przekaźnik w miejscu gdzie jest włącznik od awaryjnych.Ruszyło się w nim takie plastikowe maleństwo.Wystarczyło rozebrać i wsunąć na swoje miejsce i działa jak dziecko . Dziękuję ślicznie i pozdrawiam.Mam nadzieję zagościć tu na dłuuugi czas.
Rekomendowane odpowiedzi