skrooku Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 witam moze mi ktos pomoze, silnik w moim audi zaczal glosniej pracowac bylem dzisiaj u mechanika ktory stwierdzil ze to beda "szklanki popychaczy" (nie wiem czy to sie tak fachowo nazywa ale ok) wywnioskowal to rowniez z tego ze jak sie ja rano odpali to jest glosniejsza praca a po chwili jest juz lepiej i teraz mam problem czy on naprawde jest pewien ze to bedzie to czy to jakis magik?? jak sadzicie?? z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
iwadrian Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 To,że jak się po odpaleniu zimnego silnika zaworki na kilka sekund odezwą to jeszcze nie tragedia zwłaszcza gdy silniczek ma już swoje przejechane. Inna sprawa gdy zawory klepią na rozgrzanym silniku, zwłaszcza przy zmianie obciążenia.mechanik może mieć rację (zależy jeszcze co usłyszał w twoim silniku)
slaw86 Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 prawdopodobnie masz uszkodzone popychacze zaworów (ich nisko ciśnieniowa częśc odpowiedzialana za utrzymanie ciśnienia po zgaszeniu silnika) zależy jeszcze jakiego oleju do smarowania używasz.
SoMeS Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 ja bym zaczął od wymiany oleju
skrooku Opublikowano 31 Października 2008 Autor Opublikowano 31 Października 2008 olej jest wymieniany co 10 tysiecy (i byl wymieniony 2 tysiace temu) wlany jest Castrol wszystkim dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam
SoMeS Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 piszę tak bo raz prawie zajechałem V6 2.5TDi przez takie niedopatrzenie... Ale to młody i głupi byłem.. Ile masz najechane?
SoMeS Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 hmm w zasadzie to dla tego silniczka nic... a dzieje Ci się tak tylko na zimnym silniku czy cały czas jest traktorek? :gwizdanie:
slaw86 Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 wlany jest Castrol a jaki ten castrol ?
skrooku Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Opublikowano 2 Listopada 2008 półsyntetyczny Castrol Magnatec Diesel 10W-40
Rekomendowane odpowiedzi