bartek1561 Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Witam ponownie mam takie pytanie przymierzamy sie do wymiany silnika(2.4AJG) bo ten stary co chwile ma awarje i juz dosc pieniedzy zostalo utopione w ten silnik, moje pytanie jest takie czy mechanik ktory bd wymianial silnik podlaczy odrazu lpg czy bd trzeba jechac do gazownika, czy z nowym silnikiem bd potrzebny ECU czy moze byc stary. Edytowane 21 Lipca 2015 przez bartek1561
Gość Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 widze na dwa fronty na at i a4k, jedziesz haha , nawet nie napisales jaki silnik chcesz wrzucac
bartek1561 Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Opublikowano 21 Lipca 2015 widze na dwa fronty na at i a4k, jedziesz haha , nawet nie napisales jaki silnik chcesz wrzucac tak nawet na 4 bo jakos nikt pomoc nie chce i kombinuje jak moge napisalem ze 2.4 przeciez nie na 1.6 a oznaczenia to nie wiem jakie rozne sa dlatego pisze tutaj i chcem sie doradzic na jaki najlepiej bo nigdy nie wymianialem silnika a auto nie jest moje tylko mojej mamy.
Gość Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 napisalem ci na at co masz sprawdzic/wymienic a ty ignorujesz to, doprowadz do ladu tamten silnik a nie kombinujesz ze swapem, mozesz trafic na jeszcze wiekszego sztrucla
bartek1561 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Opublikowano 22 Lipca 2015 napisalem ci na at co masz sprawdzic/wymienic a ty ignorujesz to, doprowadz do ladu tamten silnik a nie kombinujesz ze swapem, mozesz trafic na jeszcze wiekszego sztrucla Nic nie ignoruje bardzo szanuje kazdego ktory mi odpisuje, ciekawey czy ty jakbys wrzucil juz prawie 4 tys zl w silnik i co chwile cos znow sie psuje czy bys nie myslal o zmienie silnika silnik kosztuje 1000-1500 zl. A czym wiecej sie dowiem tym lepiej
bobersky Opublikowano 23 Lipca 2015 Opublikowano 23 Lipca 2015 4 tys w silnik czy w osprzęt silnika? To jest zasadnicza różnica. Co to da skoro wymienisz silnik a osprzęt pozostanie ten sam. Jak zmieniasz silnik to warto podjechać do gazownika, aby od nowa go zestroił.
audimaniac2.8 Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 Witam! Pozwolę się wtrącić w waszą dyskusje Powiem tak.. skoro 4tysie były włożone w silnik to może nie warto go zmieniać tylko mechanika trzeba. A tak do rzeczy pytałeś czy ECU zostaje takie samo. TAK jeśli to będzie ta sama jednostka. Czy trzeba stroić gaz. Myśle że adaptacja nie zaszkodzi. Ja Ci polecam jeśli już chcesz robić swapa to polecam Ci silnik ACK 2.8 V6 30V.. 193 konie. Posiadam nie małe doświadczenie i jest to poprawiona jednostka niż 2.4 ale dużo rzeczy pasuje.. przócz od głowic w dół. Podaj powód dlaczego chcesz zmienić. Posiadam części do silnika 2.4 V6 30 V AGA.. może coś poratujemy
Adrian2.4 Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zmień mechanika. Akurat silniki 2.4 są bardzo długowieczne (czego nie można powiedzieć o wahaczach) i mechanik musiał nawalić. Myślę, że zdrowego silnika nie kupisz na rynku wtórnym.
bartek1561 Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Mechanika juz zmienilismy, a co do wymiany silnika jesli znow remont bedzie kosztowal powyzej 1000 zl to po co go naprawiac? jak za miesiac znow bd trzeba kolejne tyle wsadzic kupujac ten silnik myslalem ze nie bd znim problemow ale na 99% jestem pewien ze pierwszy mechanik ktory w nim grzebal to wszystko spiepszyl ale co mu zrobisz przeciesz go nie pobije bo szkoda gowna ruszac, zalozylem ten temat bo chcem sobie przyblizyc koszty + - takiej operacji moze drugi mechanik co poprawial po pierwszym tez nie jest zbyt wybitny ehh. Mam jeszcze jedno pytanie czy te zaslepki od walka rozrzadu z tylu glowic jak sie je zdejmie i zalozy spowrotem to moga juz przeciekaz ? gdzie z jakies pol roku temu byly wymienione na nowe. Edytowane 25 Lipca 2015 przez bartek1561
Adrian2.4 Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zaskepki z tylu to delikatny temat. Ja bym po prostu dal nowe oryginalne jak bedziesz wsadzal. Koszt przeciez nie duzy.
bartek1561 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Opublikowano 27 Lipca 2015 Dzis sprawdzilismy cisnienie glowica od strony pasazera 7.5 bar a od kierowcy 8.5 bar :/ katastrofa normalnie.
bartek1561 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Mechanik w Marcelinie kolo Szczecinka.
lukirks83 Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Mechanik w Marcelinie kolo Szczecinka. Chłopie jedź do tego mechaniora i niech Ci oddaje kasę albo doprowadzi auto do ładu. Zapewne nie masz faktury na robotę ale w Polskim prawie obowiązuje tzw umowa słowna i na drodze cywilnej możesz wytoczyć mu proces. Koszta nie duże i trwa to max do roku. Napisz gościowi wezwanie do zwrotu pieniędzy np w ciągu 14 dni od daty otrzymania, wyslij pocztą za potwierdzeniem odbioru i jak nie bedzie kasy to napisz pozew i złóż do Wydziału Cywilnego we właściwym terytorialnie Sądzie. Jak nie wygrasz to trudno ale mając świadków że to on Ci robił jest to do wygrania. Przynajmniej będzie na przyszłość się bał ruszać auta jeżeli tego nie potrafi i nie okaleczy kolejnego pacjenta i jego właściciela.
skubiszek Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Który taki zdolny koło szczecinka ?
bartek1561 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Opublikowano 30 Października 2015 Który taki zdolny koło szczecinka ? Darek z Marcelina... na poczatku myslalem ze ma pojecie ale widac ze nie ma bo kto by zalal 15w40 2.4 silnik?? tylko debil i wogole ta jego bajera masakra wciska kit za kitem i bierze czesci z lipowej od kolegi ze szrotu i wciska gow... u niego to ja roczna pensje zostawilem nie ktorych ludzi.
lukirks83 Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 Który taki zdolny koło szczecinka ? Darek z Marcelina... na poczatku myslalem ze ma pojecie ale widac ze nie ma bo kto by zalal 15w40 2.4 silnik?? tylko debil i wogole ta jego bajera masakra wciska kit za kitem i bierze czesci z lipowej od kolegi ze szrotu i wciska gow... u niego to ja roczna pensje zostawilem nie ktorych ludzi. pociągnij go tak jak wyżej Ci pisałem do odpowiedzialności cywilnej, zażądaj na piśmie zwrotu kasy a jak nie odda to sąd. Ja bym nie podarował
skubiszek Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 bo razem cwaniaki współpracują. Co do lipowej...szwagier kupił a4 u nich- przekręconą o 130 tys.
bartek1561 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Opublikowano 2 Listopada 2015 Który taki zdolny koło szczecinka ? Darek z Marcelina... na poczatku myslalem ze ma pojecie ale widac ze nie ma bo kto by zalal 15w40 2.4 silnik?? tylko debil i wogole ta jego bajera masakra wciska kit za kitem i bierze czesci z lipowej od kolegi ze szrotu i wciska gow... u niego to ja roczna pensje zostawilem nie ktorych ludzi. pociągnij go tak jak wyżej Ci pisałem do odpowiedzialności cywilnej, zażądaj na piśmie zwrotu kasy a jak nie odda to sąd. Ja bym nie podarował tak by bylo ale niestety mieszkamy w Belgii i nie mamy czasu no i szkoda pieniedzy na przejazdy.
lukirks83 Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Który taki zdolny koło szczecinka ? Darek z Marcelina... na poczatku myslalem ze ma pojecie ale widac ze nie ma bo kto by zalal 15w40 2.4 silnik?? tylko debil i wogole ta jego bajera masakra wciska kit za kitem i bierze czesci z lipowej od kolegi ze szrotu i wciska gow... u niego to ja roczna pensje zostawilem nie ktorych ludzi. pociągnij go tak jak wyżej Ci pisałem do odpowiedzialności cywilnej, zażądaj na piśmie zwrotu kasy a jak nie odda to sąd. Ja bym nie podarował tak by bylo ale niestety mieszkamy w Belgii i nie mamy czasu no i szkoda pieniedzy na przejazdy. nie musisz przyjeżdzać, teraz są e sądy i wysyłasz przez internet
Rekomendowane odpowiedzi