K1CrasH Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Witajcie, mam problem ze swoją sprężarką, prześledziłem wątki, ale nie znalazłem nikogo z podobnym problemem. Mianowicie po nabiciu układu sprężarka jest załączona bez przerwy - nie można jej wyłączyć panelem wewnątrz kabiny. Jedyny sposób na jej rozłączenie to wypięcie czujnika wysokiego ciśnienia. Czy błędy, które wskazuje samochód mogą być przyczyną takiego zachowania? Błędy DTC: 06.1 (G110) Czujnik temperatury chłodzenia silnika (ECT), klimatyzacja ciągła przerwa 07.1 (G109) Czujnik temperatury otoczenia dmuchawy świeżego powietrza, ciągła przerwa 09.7 - ? 11.7 Klapa centralna, czasem blokowana 13.7 Klapa nogi/odszraniacz, czasem blokowana 18.3 Napięcie dmuchawy świeżego powietrza, sporadyczne 20.1 Złe napięcie kompresora klimatyzacji - ciągle 22.1 (F118) Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa 50.3 Problem z czujnikiem temperatury zewnętrznej Edytowane 21 Lipca 2015 przez K1CrasH
chudineze Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 No przecież to logiczne wystarczy ostatni błąd i już eliminuje poprawne działanie nie wspominając o reszcie.
Rekomendowane odpowiedzi