Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Spadł pedał gazu 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jadąc wczoraj do pracy na przejeździe kolejowym miałem dziwną sytuacje. Przejechałem przez przejazd chce dodać gazu a pedał wpadł w podłogę. Dodam że obroty nie wzrosły. Czytałem na forum ale nie znalazłem takiego problemu. Po prostu jak by pekła jakaś sprężynka która go trzyma w górze. Na jakiej zasadzie trzyma się ten pedał? Jest tam jakaś linka, sprężynka do wymiany czy cały jakiś moduł. Panowie co poradzicie.

Opublikowano

Słuchaj masz tam linke zaczepioną na takim połksięzycu, która prawdopodobnie Ci pękła, możesz sam dorobić taką i powinno przez jakiś czas chodzić, albo kupić cały element, ale tylko i wyłącznie w aso, a koszt tego około 200zł ;)

Opublikowano

a jak do tego się zabrać ? dolną półkę zdjąć i będzie coś widać czy więcej rozbierania ?

Opublikowano (edytowane)

Tak, plastikową osłonę musisz odkręcić i dopiero wtedy będziesz widział co się tam stało.

Kiedyś miałem to samo - po mocnym naciśnięciu gazu wpadł pedał. Okazało się że nakrętka trzymająca półksiężyc, poluzowała się i wystarczyło podłożyć klin pod pedał i kluczem dokręcić nakrętkę. Dostęp jest bardzo mizerny i trzeba dużo cierpliwości :P

Całe 2km przejechałem na "pełzaniu" do domu, bo mam automata :D

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Hezen
Opublikowano

ja też miałem z 5km do domu :) to jedynka bez gazu, dwójka, trójka i tempomatem :)

i mam problem, linka pękła:( nie widzę nawet jak była poprowadzona, poradzicie coś ? coś zdemontować ? rozumiem że linka idzie do potencjometru, gdzie on jest?