Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Które wycieraczki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja kupiłem cały kpl firmy norauto i jak narazie jestem zadowolony

wycieraczki norauto to nic innego jak Valeo

Valeo robi dla norauto

w b4 miałem jakies z oszołoma to wytrzymały dwa sezony :shocked:

Opublikowano

Kup Valeo Silencio Xtrm 530mm na dwie strony. :hi:

ta od strony pasażera nie będzie za mała?? bo zmierzyłem i stara ma 550 a od kierowcy 520

można by było założyć troszkę większe?? np od b6 dwie po 550? :mysli:

Opublikowano

A u mnie od strony pasażera wycieraczka jest lekko "łukowata" i krótsza niż kierowcy (valeo). Oryginalnie chyba powinny być lekko wygięte od strony pasażera (u kumpla w a8 też tak jest), a te wszystki na allegro są raczej proste :mysli:

Opublikowano

ja mam te plaskie i powiem szczerze ze kicha :thumbdown:

wyglada ladnie, nie piszcza, zbieraja ok ale... powyzej 130km/h w deszczu idac w gore zbieraja bez problemu natomiast wracajac w dol zostawiaja wode na szybie :kwasny: troszke mnie to denerwuje i chyba wroce do zwyklych pior... co prawda mam takie najtansze z marketu po ok 20zl/szt ale juz slyszalem opinie ze Valeo po 100zl/szt zbieraja tak samo zle powyzej 130km/h :confused4:

Opublikowano

z pewnego źródła (z fabryki VALEO) wiem, że jak chcesz mieć oryginały to kup w ASO bo inne produkuje VALEO na linię montażową a inne robi VALEO na sklepy jako pasujące do danego AUDI

Opublikowano

ja mam u siebie BOSH`a wlasnie niedawno kupilem komplet z zagieta pasazera i zbieraja jak talala rozmiaru dokladnie nie znam w mm ale BOSH oznacza je jakos 21/21JS cos takiego pasuja i nie ma zadnego problemu

Opublikowano

ja mam te plaskie i powiem szczerze ze kicha :thumbdown:

wyglada ladnie, nie piszcza, zbieraja ok ale... powyzej 130km/h w deszczu idac w gore zbieraja bez problemu natomiast wracajac w dol zostawiaja wode na szybie :kwasny: troszke mnie to denerwuje i chyba wroce do zwyklych pior... co prawda mam takie najtansze z marketu po ok 20zl/szt ale juz slyszalem opinie ze Valeo po 100zl/szt zbieraja tak samo zle powyzej 130km/h :confused4:

Również miałem takie marketowe za ~20zł/szt. Ostatnio jadąc miastem chciałem sobie przetrzeć szybę i zamiast tego huk, bo wycieraczka się rozleciała i to co zostało na ramieniu porysowało mi szybę :wallbash:

• 1 rok później...
Opublikowano

w którą strone ma byc załozona wycieraczka ukiem tak :( czy tak :rolleyes: bo widze ze mają ludzie tak i tak i juz nie wiem sam??

Opublikowano

w którą strone ma byc załozona wycieraczka ukiem tak :( czy tak :rolleyes: bo widze ze mają ludzie tak i tak i juz nie wiem sam??

Oryginalnie miałem założona wycieraczkę wygięciem do góry. Były to Valeo na których miałem czujniki zużycia i na obu wycieraczkach znajdowały się po tej samej stronie więc wycieraczka była założona prawidłowo.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

BOSCH AEROTWIN