skinu44 Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Witam posiadam audi a4 b5 1.8t sedan 1997r. mam problem przy dalszej jeździe jak i na krótkich odcinkach wskazówka na liczniku od temperatury nie przekracza 60* jest na równo, po zgaszeniu auta widać jak wskazówka opada i po odpaleniu dalej to samo lekko się uniesie i tyle. Czego mogą być tu przyczyny ? Podpiłem Vaga i pokazało błąd : 16500 Czujnik temperatury silnika zakres/możliwości brak osprzętu / nie związany ze sprzętem Wychodzi na to, że czujnik temperatury jest do wymiany?
lapa9 Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) sprawdź jeszcze na klimatroniku czy pokazuje ci prawidłową temperaturę Edytowane 29 Lipca 2015 przez lapa9
skinu44 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Opublikowano 29 Lipca 2015 sprawdziłem na klimatroniku kanał 51 temp była 90* a na liczniku dalej 60
Path Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Wychodzi na to, że czujnik temperatury G62 jest do wymiany, ale najpierw sprawdź przewody od niego czy nie są gdzieś uszkodzone. Jakby co to czujnik jest niebieski , na dwa piny.
lapa9 Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Wychodzi na to, że czujnik temperatury G62 jest do wymiany, ale najpierw sprawdź przewody od niego czy nie są gdzieś uszkodzone. Jakby co to czujnik jest niebieski , na dwa piny. skinu44 pisał na priv że na kanale 49 łapie mu tylko 51 stopni temperatury...
skinu44 Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 Wychodzi na to, że czujnik temperatury G62 jest do wymiany, ale najpierw sprawdź przewody od niego czy nie są gdzieś uszkodzone. Jakby co to czujnik jest niebieski , na dwa piny. skinu44 pisał na priv że na kanale 49 łapie mu tylko 51 stopni temperatury... Nom co prawda to prawda 51* i więcej nie pójdzie tak pokazuje na klimatroniku Wychodzi na to, że czujnik temperatury G62 jest do wymiany, ale najpierw sprawdź przewody od niego czy nie są gdzieś uszkodzone. Jakby co to czujnik jest niebieski , na dwa piny. a co do tego to też za silnikiem mam kostkę na 4 piny i na 2 piny obok niej za silnikiem się znajdują ta na 2 piny nie ma wgl kostki przy niej a dodam że jak auto kupiłem temperaturę łapało bez problemu na 90*
Rekomendowane odpowiedzi