ynos Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam, Ostatnie parę miesięcy żona jeździła tylko po mieście. Wsiadłem ostatnio i okazało się, że auto ma okropnego muła. Próbowałem przepędzić parę razy na wysokich obrotach od 3-4.5 (około 150km) ale niestety nic nie pomogło, a w sumie to nie można nawet osiągnąć prędkości powyżej 120km/h. Wymieniłem wszystkie wężyki podciśnienia - nic nie dało. Zamieniłem N75 z N18 - bez różnicy. Sztange idzie ruszyć palcem - dosyć ciężko ale płynnie. EGR odłączony, zaślepiony ->N18 podłączony tylko wtyczką elektryczną. Proszę o analizę logów i sugestię co mogę jeszcze sprawdzić zanim pojadę do regeneracji turbo? Jakie powinno być ciśnienie na przyjściu do gruszki (sztangi turbo)? Kiedy i co steruje N75 - tzn. kiedy powinno puszczać podciśnienie na gruchę - bo może nie mam dobre sterowania N75? logi dynamiczne grupy 011 w linku: http://www.directupload.net/file/d/4069/cteb2nmo_pdf.htm Z góry dziękuję za sugestie Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez ynos
pawelek23 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Podmień na sprawne N75 i zrób logi z 003 i 011 grupowo Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez pawelek23
ynos Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Podmień na sprawne N75 masz takie na zbyciu . Wina leży po N239 po jego popdpięciu podciśnienie spada. Pytanie jakim sygnałem i kiedy jest sterowny ten zawór - przy wyłaczaniu stacyki podawana jest masa na zawór czy wycinana?
Rekomendowane odpowiedzi