darek181289 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Witam mam do Was pytanie: czy po włączeniu świateł pozycyjnych słychać buczenie w tylnych lampach??? słyszę u siebie buczenie jakby transformatora, przykładając ucho do tylnych lamp słychać głośniej... o co kaman?
PJ3 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Sprawdziłem u siebie - nic nie buczy.... Zerknij na: - umocowanie żarówek w tylnych kloszach - subwoofer / mocowanie połączeń i styków ( o ile masz go w tylnej części bagażnika w nadkolu )
darek181289 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2015 hmm, żarówki są dobrze zamocowane, ewidentnie słychać to w jednej jak i drugiej lampie tylnej z tym, że trzeba uchem dotknąć lampy subwoofer mam na tylnej półce pod szybą.
PJ3 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 A masz standardowe żarówki, czy coś było przerabiane?
darek181289 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2015 wszystkie z tyłu są normalne oprócz kierunków ledowych, które są z rezystorami...
PJ3 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 To może odepnij zasilanie kierunków i przetestuj czy dalej buczy... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kharo Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Kolego poradziles sobie jakos z tym buczeniem? Tez slysze taki odglos z moich tylnych zarowek.
darek181289 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2019 buczy dalej jak buczało
kharo Opublikowano 24 Stycznia 2019 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Kurde dziwna sprawa, u mnie przez te zakłócenia po włączeniu świateł buczą tylne glośniki cichutko gdy radio jest wyciszone. Co prawda na nieseryjnym radiu ale myslę że to nie winowajca. Regulator napięcia chyba jest w porządku bo niezależnie czy samochód odpalony czy nie słychać buczenie, sprawdziłem też napięcie akumulatora i jest w normie.
bobikos Opublikowano 24 Stycznia 2019 Opublikowano 24 Stycznia 2019 W B7 żarówki od świateł przeciwmgielnych 21W wykorzystywane są także jako postojowe (na obniżonym napięciu). Byćmoże one buczą. Sprawdź czy po zapaleniu przeciwmgielnych też lampa buczy. Co do buczenia radia to powodów może być wiele, np diodowe żarówki zamiast normlanych, problemy z masą lub ekranowaniem przewodu. Radio też może mieć swój udział.
Rekomendowane odpowiedzi