wojass220 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 witam mam 2 problemy z moim samochodem pierwszy z nich to jest taki że czasami w ogóle nie włączy się turbina gdy wcisnę gaz (brak charakterystycznego świstu i auto idzie jak by miało ze 100km) . żeby temu zapobiec wystarczy puścić gaz i wcisnąć ponownie i auto ciągnie i porządnie (słychać świst turbiny) . Co możne być problemem czasami nie załączającej się turbiny? Podejrzewam zawór N75 albo zacinającą się sztangę... Drugi problem to jest w pracą na benzynie. Auto posiada instalacje LPG Lovato smart turbo. Najgorzej jest po nocy postoju kiedy silnik jest kompletnie zimny. Auto odpala szybko ale zaraz zgaśnie lub zacznie silnik kuleć i zgaśnie (jak by brakowało benzyny). A jak go ponownie odpalę to chodzi normalnie i gdy chce dodać zaraz gazu żeby ruszyć i jechać to silnik się dusi a gdy mocniej dodam gazu silnik mocno się wkręca na obroty. Gdy delikatnie dodaje gazu to pierwsze obroty spadają poniżej 900obr czasem tak nisko że zgaśnie a później wchodzi na obroty. Gdy mocniej wcisnę gaz i zaraz puszcze to silnik prawidłowo wchodzi na obroty. Problem ten ustępuje w miarę powoli gdy się silnik nagrzeje a ustępuje już kompletnie całkiem gdy auto zacznie pracować na LPG. Również na rozgrzanym silniku zauważyłem że nie ma tyle mocy co na LPG. Gdy dodam mocno gazu auto po chwili przyśpiesza i ma muła strasznego miedzy 2500-3000obr. ogólnie silnik jest ospały .Na gazie nie ma żadnych problemów. Auto żwawo przyśpiesza .Wymieniłem filtr paliwa i obstawiam na słabą pompę paliwa. Słychać jej prace w aucie takie buczenie w okolicy tylnej kanapy. Czy te objawy mogą być spowodowane padająca pompa paliwa? Podpinałem pod vaga auto i nie wykazał żadnych problemów z silnikiem. Prosił bym o pomoc z góry dziękuje Pozdrawiam, Adam
tomasl91 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 no musisz sprawdzic cisnienie ile daje pompa albo podmien ja ale wyglada na nia a tym doładowan to tak jak mówisz sztange to bedziesz widział czy pracuje czy nie
wojass220 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2015 sztanga pracuje , na wyższych obrotach zaczyna sie ruszać i po puszczeniu gazu wraca z powrotem czyli jest ok ale probem z nie zawsze załączającą sie turbina sie zdarza nadal.
Rekomendowane odpowiedzi