Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wymiana 1,6 na 1,8T ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich...

mam pytanie czy jest mozliwosc bezproblemowej wymiany silnika z Audi A4B5 1,6 AHL zamienic na 1,8T??

jesli tak to jaki typ?? jak z oprzyrzadowaniem??

Co sie z tym wiaze i jakie koszty??

Z gory dzieki za pomoc..

Pozdrowionka..

Opublikowano

lepiej sprzedac 1.6 i kupic 1.8T

taniej wyjdzie i bedziesz pewien ze nic sie nei posypie;]

Opublikowano
  duke napisał(a):

mam pytanie czy jest mozliwosc bezproblemowej wymiany silnika z Audi A4B5 1,6 AHL zamienic na 1,8T??

jesli tak to jaki typ?? jak z oprzyrzadowaniem??

Co sie z tym wiaze i jakie koszty??

Z gory dzieki za pomoc..

Pozdrowionka..

silnik, skrzynia biegów, komputer, zegary (chyba ze masz wyzej wyskalowane), przeguby, hamulce.

W SWAPa warto sie bawic jeśli masz dawce :] jeśli swoją OOOO masz w standardzie bez jakiś szaleństw itd. to lepiej sprzedac i szukac seryjna 1.8T

Opublikowano

I nową A4 pomalować na ten sam kolor, żeby wszyscy myśleli, że masz ten sam samochód... :naughty:

Opublikowano
  tomaszust napisał(a):

I nową A4 pomalować na ten sam kolor, żeby wszyscy myśleli, że masz ten sam samochód... :naughty:

:polew:

tez mialem kiedys AHL i takie pomysly...sprzedalem i kupilem 1,8T-prosciej i szybciej...z pelnym poczuciem satysfakcji ze zrobionego swapa,ale calosci,nie tylko silnika-dla porownania podjedz do kogos,kto ma 1,8T ,ustawcie sie obok siebie,otworzcie maski i popatrz co jest w 1,8t,a czego nie ma 1,6,potem dojdziesz do momentu,ze nie warto sie bawic,bo zajmie to duzo czasu i pochlonie fortune :wink4:

Opublikowano

taniej będzie sprzedać 1.6 i kupić 1.8 t np w quattro, a nie bawić w się w swapy

Opublikowano

mialem taki problem jak mialem ibize 2002 rok 1.9 SDi

brakowalo mi mocy i chcialem swpa zrobic, przemyslalem sprawe. Sprzedalem ibize, a pieniadze ktore mialy isc na silnik i osperzt dolozylem do audiki;) i teraz jesztem szczesliwy;) a mocy mi dalej brakuje haha

Opublikowano

to trzebabylo kupic 1,8t a nie 1,9tdi :tongue4:

Opublikowano

I właśnie dlatego należy kupić 1.8T, jak chcesz więcej, to nie ma problemu :naughty:

Opublikowano

moja sugestja co do 1,8T-do wiekszych modyfikacji lepsze quattro-ale to tylko moje zdanie...

Opublikowano

W ośce przy 200KM+ trakcja robi się bardzo kiepska.

Opublikowano

dokladnie,1,8t-chociaz to sprawa opanowania,jest tu kilka(o dwoch autach wiem na pewno),ktore maja grubo ponad serje i nie narzekaja-ja uwazam,ze q.lepiej ie prowadzi... :wink4:

Opublikowano
  dunskiszpieg napisał(a):

Tak prawda kwestiaopanowania :good: ale gdyby nic to nie dawalo nie montowali by tego w tych mocniejszych silnikach jest w tym troche wiecej .... bespieczenstwa :)

Różnica między ośką a quattro to nie tylko bezpieczeństwo ale osiągi i możliwości.

Opublikowano

kolejna sprawa modow 1,8T-do czego maja te mody sluzyc,czy tylko do uzytku rekreacyjnego,czy do scigania sie,jesli do scigania,to uwazam,ze quattro byloby odpowiedniejsze...

Opublikowano
  domjenick napisał(a):

czy do scigania sie,jesli do scigania,to uwazam,ze quattro byloby odpowiedniejsze...

na prostej, a szczegolnie na pierwszych metrach quattro traci do ośki.

na zakretach wiadomo ze lepiej sie trzyma.

Dlatego faktycznie warto sie zastanowic czego oczekuje sie od auta...

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam wszystkich no i znow pojawil sie problem ...

rozwalilem moja audiczke...niestety prawy przod i mam do wymiany maske, blotnik, zderzak, lampe, pas przedni, i inne duperele.

No i znow zastanawiam sie czy warto placic 1500-2000zl za czesci czy nie lepiej kupic calego anglika 1,8 T lub 1,9TDi

i przy okazji zrobic przekladke serduszka;);)

co o tym myslicie??

pozdrawiam

Opublikowano
  tomcio1600 napisał(a):
  domjenick napisał(a):

czy do scigania sie,jesli do scigania,to uwazam,ze quattro byloby odpowiedniejsze...

na prostej, a szczegolnie na pierwszych metrach quattro traci do ośki.

chyba odwrotnie :cool1: Jak jest ze 200KM pod maską i przedni napęd to uślizg z miejsca jest konkretny :gwizdanie: Chociaż jak domjenick pisał mają ludzie sporą moc(gregory 250KM) i latają ośkami jakoś :naughty:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...