Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaka dopuszczalna masa całkowita i co byście zrobili na moim miejscu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy,

mam małą prośbę. Jestem właścicielem Audi A4 B5 avant 125 KM z 09.2000 roku. W dokumentach, które posiadam czyli dowód rejestracyjny, karta pojazdu etc. podana jest dopuszczalna masa całkowita 1 850 kg. Podczas ostatniego przeglądu okresowego mechanik dopatrzył sie jednak, że wg danych fabrycznych z tabliczki znamionowej powinno to być 1 860 kg i tak wpisał w przeglądzie. Jako, że akurat skończyły mi się miejsca w dowodzie na stempelki udałem się do urzędu. Tam pani powiedziała, żebym się udał do Audi i poprosił ich o potwierdzenie jaka jest faktycznie dopuszczalna masa całkowita. I teraz tak, sam nie jestem już pewien jaka jest ta masa, w sumie rzeczywiście pojawia sie liczba 1860 pod maską. Napisałem do kilku dealór audi czy wystawili by mi takie potwierdzenie, ale oni odsyłają mnie do volkswagen group. Jutro chyba pójde jeszcze raz do urzędu i może będzie ktoś mniej skrupulatny... jak macie inny pomysł to chętnie słucham

Opublikowano

Ale tak właściwie to do czego jest Ci to potrzebne? Jakby było 100kg różnicy w DMC to jeszcze można by pobawić się w dochodzenie, ale 10kg?? :blink:

Opublikowano

Jedź do tego gościa z przeglądu i powiedz mu aby wpisał Ci tak jak miałeś w dowodzie bo z jego danymi mię wydadzą Ci w urzędzie nowego dowodu. Z urzędem nie wygrasz. Poza tym szkoda czasu.

Opublikowano

No wlasnie chodzi o urzad. Powiedzieli, ze musze miec zaswiadczenienod importera Audi o DMC co kosztuje 100pln a i takmjest problem zeby sie z nimi skontaktowac.