armand82 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam was,od kilku dni pojawił się u mnie problem z nawiewem wewnątrz auta,tzn.nie działa na żadnej szybkości,jest tak jak by cały czas na zerowym stopniu. Silnik 1.6 ahl bez klimy. Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez armand82
karaluch8 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 A jak otworzysz schowek, i popukasz w niego dość mocno - rusza? Mogły się szczotki skończyć. Popatrz na forum, jest wymiana szczotek w wentylatorze.
armand82 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2015 A może to bezpiecznik? Wentylator chodził cichutko,nic nie wskazywało na uszkodzenie,bądz zatarcie. Popukałem troche jak pisałeś i wentylator wystartował ale na najniższej prędkości,później się zatrzymał,ale gdy znów popukałem to zaskoczył na najnizszym,czyli szczotki? Bezp.Ok.
karaluch8 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Naturalnie. Jak pukasz, to minimalnie się wysuwają i coś tam złapie. http://a4-klub.pl/index.php?/topic/219876-wymiana-szczotek-dmuchawy/Tutaj masz poradnik, jak je wymienić.
armand82 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Może by tak wymienić wentylator?Używki są tanie. Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez armand82
karaluch8 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 W jakim celu? Zmień szczotki i wiesz co masz, a nie kupisz używany i zaraz padnie. Rób jak uważasz, ja zasugerowałem jedną z możliwych usterek. A co zrobisz, to już twoja sprawa.
armand82 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Jutro zakupie szczotki i pobawie sie z wymianą. Szczotki wymienione,problem rozwiązany.
Rekomendowane odpowiedzi