PawelA4 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Na uchwycie klamki zewnętrznej wszystkich drzwi, przynajmniej w moim modelu, jest nakładka w kolorze nadwozia. W tylnych drzwiach nakładka ta jest luźna i wydaje metaliczny dźwięk podczas zamykania drzwi. W związku z tym, że to brzęczenie zaczyna mnie delikatnie irytować mam pytanko. Czy ktoś ma lub miał podobny problem i zna przyczynę, a może sposób naprawy bez wymiany całej klamki? Może da się to zamocować bez zdejmowania boczku drzwi.
Wąski Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Ja miałem wkładasz pomiędzy nakładkę a klamkę kawałeczek gumy na wcisk i po sprawie
iwadrian Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Miałem ten sam problem.Zdjąłem nakładkę,nałożyłem trochę sylikonu pod spód i zamontowałem spowrotem
PawelA4 Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Opublikowano 4 Listopada 2008 Iwadrian. Domyślam się że, zdjąłeś nakładkę po wyjęciu całej klamki wraz z demontażem boczku drzwi? Kupa roboty Jeżeli masz patent na zdjęcie nakładki bez demontażu to będę wdzięczny za wprowadzenie w jego tajniki.
iwadrian Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Gdy uniesiesz klamkę do góry od spodu na końcach zobaczysz takie kwadratowe zatrzaski.trochę zabawy cieńkim śrubokrętem i nakładka zejdzie.Tylko delikatnie bo to aluminium i łatwo może pęknąć. Podważaj od dołu a góra sama wyskoczy nie trzeba nic demontować.
PawelA4 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2009 Dzięki za podpowiedzi panowie. Od paru tygodni jeżdżę z wetkniętym kawałkiem gumowej uszczelki pod nakładkę i jest OK
bogi Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 u mnie były połamane te zatrzaski wiec jest już zamocowana na stale za pomocą kleju do szyb pozdrawiam
Pawlo 2004 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Bo ktoś nie umiejętnie to sciągał dlatego połamał Na górze klamki jest taka metalowa zasówka (widoczna po sciagnieciu klamki) wystarczy ją przesunąć i metalowa nakłądka ładnie schodzi bez kombinacji tyle ze trzeba tapicerke ścągnąć
Rekomendowane odpowiedzi