spiidy Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 ja tez poprosze o przetlumaczenie ;d E0A = No special edition 7A2 = CD changer 4UE = Air bag for driver and front seat passenger 6XD = Exterior mirrors: electrically adjustable/heated 5SL = Left exterior mirror: aspherical 5RU = Right exterior mirror: convex (large viewing field) 1BE = Sports suspension/shock absorption 1LB = Disc brakes, front J0R = Battery 380 A (80 Ah) 1KD = Disc brakes, rear 3FA = Without roof insert (standard roof) F0A = No special purpose vehicle, standard equipment T9J = 4-cylinder diesel engine 1.9 L unit 038.K 2PV = Leather trimmed sports steering wheel 7Q2 = Navigation system with color screen 3L3 = Manual height adjustment for front seats 15A = code not found :-( C1W = Forged alloy wheels 7J x 15 type 1, offset 39 3ND = Rear seat bench/backrest, unfolding 5TD = Decorative aluminum inserts 8GU = Alternator 140 A 0G1 = Gearshift lever 8JG = Headlight with gas discharge lamp for driving on the right U2A = Instrument insert with km/h speedometer,radio-controlled clock, tachometer and trip odometer 8Q3 = Automatic headlight-range adjustment dynamic (self-adjusting while driving) 7Q4 = Preparation for navigation system 7K0 = Without tire pressure warning light 4X3 = Side air bag front with curtain air bag 4KC = Side and rear windows in heat-insulatingglass 3Y0 = Without roll-up sun screen 0GE = Emission standard EU3 Q1D = Sports front seats 7X1 = Park distance control 4R4 = Power windows with comfort operation andcircuit breaker 0YG = Weight range 7 installation control only, no requirement forecast 0JG = Weight category front axle weight range 7 X0A = National sales program Germany 1N1 = Power steering 8Z5 = Not hot country D3E = 4-cyl. turbo diesel engine 1.9 L/96 kW TDI with pump-jet injection system Base engine is T9J 2K1 = Reinforced bumpers 6R2 = Leather gearshift boot 4K4 = Radio remote controlled central locking 5D1 = Carrier frequency 433.92 MHz-434.42 Mhz 4GH = Windshield in heat-insulating glass with sunshield Dziekuje z góry:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyniek Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 spiidy sprawdziłeś ? przecież parę stron wcześniej są prawie wszystkie kody potłumaczone wszyscy na łatwiznę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hecz Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 0JZ - tego oznaczenie nie mogę nigdzie znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 0JZ - tego oznaczenie nie mogę nigdzie znaleźć wpisałem w google - drugi link: 0JZ - Without determination of weight category for front axle (Bez Ustalonej Klasy Wagowej-oś Przednia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 0JZ - Without determination of weight category for front axle (Bez Ustalonej Klasy Wagowej-oś Tylna) Jesteś pewien, że tylnej, a nie przedniej? -- Pozdrawiam. Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 przednia. mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bish - kopt Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Witam, większośc juz znalałem w wątku ale pozostały mi jeszcze te: prosze o pomoc w przetłumaczeniu 6XJ = Exterior mirrors: automatically dimming,electrically adjustable/heated 1JR = Rear shock absorption 5MF = Decorative aluminum inserts T6T = 6-cylinder diesel engine 2.5 L unit 059.A 8JG = Headlight with gas discharge lamp for driving on the right 8G2 = Sliding headlight range control 3L1 = Manual height adjustment for left front seat 0JL = Weight category front axle weight range 11 M5V = 6-cyl. turbo diesel engine 2.5 L/110 kW catalytic converter and EGR, MVEG 2 base engine is T6T 1GA = Front shock absorption, basic design 1 1SL = Underbody stone guard 0YF = Weight range 6 installation control only, no requirement forecast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_g84 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 http://www.audiklub.org/wyposazenie.html przecież na tej stronie jest wszystko po polsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bish - kopt Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 spoko, dzieki, juz przetłumaczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu93 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 X0A = National sales program germany - wyprodukowany na niemcy B0A = Poj. bez szczególnych krajowych wymogów techn. C0V = Felga stalowa 6 jx15h2 et45 5/112 G0C = Manualna 5-biegowa skrzynia b. (przelozenia sport.) H6S = Opony 195/65 r 15 v J0R = Akumulator M6N = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,9 l litera kodowa Q1A = Siedzenia normalne 1AC = System przeciwblokujĄcy -abs- 1Q2 = Kierownica z masĄ równ.drgania 2PG = Kierownica do inst.pod.powietrz. 5RQ = Lusterko na wysięgniku (konvex) str. prawa 5SL = Lusterko na wysięgniku (konvex) 1f52 T1R = Silnik 4-cylindrowy wysokoprężny turbo 1,9 l litera kodowa 3S0 = Bez poręczy dachowych 4UE = Lewo/prawo - nie wiem co to 0G1 = Przedłużenie okresu przeglądu 8AD = Radio gamma 8GL = Alternator 8RN = Eight speakers (active) 8 głośników czyli masz w tylnych drzwiach 1LB = Faustsattelbremse przod - tez nie wiem co to 3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny) 1BA = Pakiet zawiesz. komfortowe [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 11:45_________________________________________________a to niżej co tam masz to nie wiem.. te kody, nigdy się nad nimi nie zastanawiałem nawet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasam Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 a to niżej co tam masz to nie wiem.. te kody, nigdy się nad nimi nie zastanawiałem nawet... fajnie by było żeby spalanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu93 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 no faktycznie 7.2 to trochę dużo mi wychodzi 5.5-6 na zimówkach... ale niech ktoś się wypowie co to jest to niżej [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 12:02_________________________________________________aha - to "prawo/lewo to jest airbag dla kierowcy i pasażera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szamek Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Witam, czy może miktoś te kody rozszyfrować? szukałem na forum jakiegoś tematu gdzie są może podane wszystkie, ale niestety nie moglem znaleźć z góry wielkie dzięki A8S Standard equipment B0A Component parts set without country-specific design requirement B99 Type approval EC C05 Operating permit, alteration C0W Alloy wheels 9J x 18 E0A No special edition F0A No special purpose vehicle, standard equipment FA0 Control of standard production G0C 5-speed manual transmission H6R Tires 195/65 R15 T J0R Battery 380 A (80 Ah) K8D Station Wagon Variant/Avant L0L Left-hand drive vehicle M0T 4-cyl. turbo diesel engine 1.9 L/66 kW direct injection base engine is T0T N4A Fabric seat covering Q1A Standard front seats T0T 4-cylinder diesel engine 1.9 L unit 028.M U1A Instrument insert with km/h speedometer, clock, tachometer and trip odometer 0DY Installation differentiation for build status of vehicle class B5 (AUDI) unit components 0G1 Gearshift lever 0JZ Without determination of weight category for front axle 0K0 Without alternative drive module 0LU Special plates/stickers/ safety certificates for Belgium 0ST Labels/plates in German and French 0TC Front floor mats 0XN Information kit in French and Dutch 0YZ Without determination of weight category for rear axle 1AC Anti-lock brake system (ABS) 1BA Standard suspension/shock absorption 1C1 Antifreeze up to -25 degree celsius tolerance up to -30 degree C 1D0 Without trailer hitch 1E0 Without activated charcoal canister 1EX Special identification plate for EC for M1 passenger vehicle 1G3 Alloy spare wheel with original equipment tires 1LZ Front disc brakes, standard ventilation 1MR Leather steering wheel 1PC Wheel bolts with anti-theft protection (unlockable) 1SA Without additional engine guard 1T2 Warning triangle 1VG Installation parts for four-cylinder engine 1WD Transmission shaft for tripod joints 1X0 Front wheel drive 1YA Without transmission shafts f. rear axle 1Z1 Increase in initial standard fuel filling 2A5 Delivery equipment (transit coating) with thin seat cover 2B1 Additional exterior noise suppression 2G0 Without insert for the filling up of fuel 2K1 Reinforced bumpers 2WA Without additional tires 2Z1 Type sign at rear and "Quattro" nameplates respectively 3B0 Without additional child seat anchor 3C3 Lap belt with retractor for the center rear seat 3CA Without partition 3FA Without roof insert (standard roof) 3L1 Manual height adjustment for left front seat 3NZ Rear seat bench unsplit, backrest split folding 3S2 Black roof rails 3X0 Without load-through provision 3Y0 Without roll-up sun screen 4A0 Without seat heater 4F1 Central locking system 4GH Windshield in heat-insulating glass with sunshield 4M6 Cup holder 4R2 Power windows front, mechanical window regulators rear 4SB Vanity mirror left 4TB Vanity mirror right 4UE Air bag for driver and front seat passenger 4W0 Without cassette and CD storage unit 4X0 Without side air bag 4ZE Black moldings 5C0 Without special body measures 5D0 Without carrier frequency 5E1 Without sill top with door cover 5K1 Paint preservative (wax) 5MG Decorative inserts, burr-walnut 5RQ Right exterior mirror: convex 5SL Left exterior mirror: aspherical 6E3 Front center armrest 6FB Body-colored exterior mirror housings 6M0 Without tie down straps/net/pocket 6N0 Without mud flaps 6Q2 Leather gearshift knob/handle 6R2 Leather gearshift boot 6U0 Without additional seals outside 6V1 Rear trim panel (ECE) 6W5 Front license plate bracket 6XD Exterior mirrors: electrically adjustable/heated 7A0 Without CD changer/CD player 7AA Electronic vehicle immobilization device 7CA Without label for radio remote control 7M0 Plastic scuff plates in door apertures 7P0 Without lumbar support in seat backrests 7Q0 Without navigation device 8AV Radio 8BB Halogen headlight for driving on the right 8CC Speedometer sensor without seal (electronic speedometer sensor) 8GL Alternator 120 A 8K0 Without special headlight activation 8KA W/o catalytic converter warning light 8NA Without parking light warning light 8Q1 Headlight-range adjustment 8R1 Center high-mounted stop light 8RM 8 speakers (passive) 8S4 Two reading lights front, two rear 8T0 Without cruise control system (CCS) 8TC Rear fog light for driving on the right 8X0 Without headlight washer system 8Z5 Not hot country 9AK Climatronic with impact pressure control free of cfc 9P0 Without seat belt reminder 9Q0 Without multi-function display/ on-board computer 9T0 Without heated washer nozzles 9W0 W/o car phone preparation/installation 9X4 Without heated door lock cylinder with micro switch 9Y1 Outdoor temperature gage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bish - kopt Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 to słabo szukałeś pare postów wyżej miałeś ten adres - wszystko po polsku http://www.audiklub.org/wyposazenie.html[/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROW1984 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Witam. To i ja się podłącze do tematu. Mianowicie mam takie parę kodów, które po przetłumaczeniu są trochę niejasne jak dla mnie (tak to bywa jak się dosłownie tłumaczy). C00 - Operation permit, initial registration (dopuszczony do ruchu, wstępnie zarejestrowany?? ) S0C - Introductory volume (ton wprowadzający??) S61 - Control of deviation permit F 300 SOP (raised chassis) (Kontrola odchylenia?? (podniesione podwozie??)) 8NB - Parking light indicator light (kontrolka ręcznego??) I dwa od ojca: C01 -Operating permit ,alteration (dopuszczony do ruchu, zmodyfikowany??) 8NA - without parking light warning light (bez kontrolki ręcznego??) I jeszcze jedno pytanko, bo lekko zbaraniałem... Mianowicie: 3BK - Left exterior mirror:electrically adjusted/heated, electrically loldable, flat (lewe lusterko: elektrycznie ustawiane, podgrzewane, elektrycznie klapowane) 5RD - Reight exterior mirror, aspherical (India) I teoretycznie wychodzi z tego, że w lewym mem pełną elektrykę, a w prawym nic... DOdam tylko,że oby dwa są sterowane elektrycznie (podgrzewania nie sprawdzałem jeszcze, a składanie muszę zrobić bo nie działą póki co)... Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmus2006 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Nie tłumaczy najlepiej ale tym którzy mają coś z rycerza może troszkę pomóc. http://translate.google.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lex57 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t47734.0.html;highlight=reflektory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuubeek Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 8VD = Radio-controlled clock a ten kod?? ktos to moze przetlumaczyc na polski?? ze niby zegarek strowany z pilota ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 8VD = Radio-controlled clock a ten kod?? ktos to moze przetlumaczyc na polski?? ze niby zegarek strowany z pilota ;( http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=10354.msg1258085#msg1258085 Następnym razemużyj -- Pozdrawiam. Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuubeek Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 jakos u mnie wyskakuje "Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów wyszukiwania" jak uzywam szukaj z tym wlasnie kodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi