KlaudiaK Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Hej.bo wszedzie czytam o wycieraczkach ze zapieczony mechanizm a moje wycieraczki chodza szybko z tym ze zmienil im sie cykl tak jakby.w sensie tym ze rozpoczulynaj cykl od srodka szyby w dol i z powrotem do srodka.powinny isc od podszybia w gore i z powrotem a one ida w dol i z powrotem.czemu sie tak przestawilo? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
piotrsob1 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Albo się przestawiło ramiączko na silniczku , poruszające mechanizmem wycieraczek, albo trzpień przekładni ślimakowej silniczka przestawił się w plastikowym kole tej przekładni Jak znam życie, to jest to spowodowane zacierającymi się trzpieniami ramion wycieraczek Trzeba wymontować mechanizm, rozebrać go, trzpienie wyczyścić z korozji i po posmarowaniu porządnym smarem wszystko poskładać , wyregulować i będzie jeszcze długo służyć
KlaudiaK Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Dzieki kolego.jak tylko bede mial czas to to zrobie.pozdrawiam:) Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
bongod Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Kolego i co było? Bo mam identyczny problem :/ Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
KlaudiaK Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 Ja mialem poluzowana srube od mechanizmu.wystarczylo ustawic i dokrecic.pozdrawiam Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
bongod Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Napiszesz mi która śruba? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
KlaudiaK Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 Otworz maske i sciagnij ta dluga plastikowa obudowe co idzie nad aku.bedziesz widzial mechanizm pod szyba.sruba laczaca po srodku bodajze 13stka. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
bongod Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Dzięki wielkie Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Wind911 Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Podepnę się pod temat. Na jesień często i czasem wiosną ja załączę wycieraczki, to nie chcą się wyłączyć, Szybko chodzą i słychać cykanie. Jak się wyłączy silnik i zapali to jest ok. Nie jest to co dziennie ale zdarza się. (nie ważne czy auto w garażu czy nie). Wnioskuje że chodzi o wodę, w czym może być problem?
Rekomendowane odpowiedzi