jarek12 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Witam, Posiadam 2,5 tdi AKN manual i czeka mnie wymiana rozrządu. Auto ma 346 tys. Czy nie lepiej wymienić na inny silnik np. BFC, BAU, BCZ. Czy taka wymiana może być bezproblemowa, czy trzeba dokonać jakiegoś przeprogramowania w serwisie? Pozdrawiam,
kozunia13 Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Jezeli zostawiasz swoj caly osprzęt to nie ma zadnej ingerencji elektronicznej. Kiedys przeswietlalem ten temat i silniki bdh bau bfc maja inny stopien sprezania na cylindrach jednak nie wyplywa to w jaki kolwiek sposob na prace silnika po przekladce, skad pomysl na zmiane silnika? Ja osobiście zdecydowalem sie na naprawe swojego afb . Czy tu czy tu musisz i tak rozebrac silnik i go dokladnie uszczelnic zakup kompletu hydro nie bedzie duzo wiekszy od zakupu silnika b.. A jednak i w silnikach niby ulepszonych nadal pojawiaja sie problemy z nadmiernym zuzyciem wlalkow. Moj silnik dostal nowy komplet hydro przy przebiegu 600ttkm. Sadze ze dobry olej nieprzedluzanie okresu serwisow odwdziecza sie niezawodnoscia nawet akn Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka
jarek12 Opublikowano 27 Września 2015 Autor Opublikowano 27 Września 2015 Witam, Czy możesz okreslić jaki byłw twoim przypadku stopień zużycia wałków i powierzchni drabinek (0,1 mm, 0,2 mm) ? J
Rekomendowane odpowiedzi