Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odciencie mocy powyzej 120 km/h i wylanczajacy sie esp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam powracajacy problem z moim A4B7 BLB.Po przekroczeniu pretkosci 120km/h odcina mnie od gazu , nie moge jechac praktycznie wiecej niz 130km/h. Problem znika po wylaczeniu silnika i dalej moge jechac ile tylko chce. Myslalam ze to wina turbiny ale przy nizych pretkosciach moge osiagac wysokie obroty. dodoam ze nie zdarza sie to zawsze , co jaki czas zapomninam o problemie. Na trasie700 km zdarzylo mi sie to dwa razy. Zauwazylam ze jak wylacze esp nie zawiesza sie .....Czasem samo wylancza sie wsp (zapala sie kontrolka) . Czujnik wymieniony, jednak nic to nie zmenilo.

Turbina czysta, chodzi dobrze. Jezdze dosyc duzo po autostradach wiec auto nie jest zamulone.

Prosze pomozcie !!! Z gory dziekuje

Opublikowano

Kolego najpierw VAG i logi

Mozliwosci jest kilka:

nieszczelnosc

N75

kierownice VTG w turbinie

przeplywka

Opublikowano

Podłącz kompa spr.błędy.

Kontrolka esp się samoczynnie może zapalić gdy np któryś wtrysk straci napięcie- w tym przypadku kwestia podniesienia pokrywy zaworów i popodginanie pinow od PD.

Ale to moje gdybanie.podłącz kompa i zoba jakie ma błędy bo jakieś musi mieć na pewno

Edytowane przez SotoM

Opublikowano

Miałem dokładnie tak jak ty w a4b6 ( na opis pod profilem nie patrz bo jest z 2008r). U mnie przyczyną była walnięta poduszka pod silnikiem ( ta z czujnikiem) i powyżej 130 km czasami wyłączało turbo

Opublikowano

Miałem to samo. Przepał na autostradzie pomógł, najpierw odcinało przy 140, potem 180 i przy trzeciej przepałce wszystko wróciło do normy. Na stradzie zwolnij i od trzeciego biegu but w podłodze. Powtórz to ze 3 razy i problem zniknie( wazne żebyś wcześniej rozgrzał turbo).

Opublikowano

Miałem to samo. Przepał na autostradzie pomógł, najpierw odcinało przy 140, potem 180 i przy trzeciej przepałce wszystko wróciło do normy. Na stradzie zwolnij i od trzeciego biegu but w podłodze. Powtórz to ze 3 razy i problem zniknie( wazne żebyś wcześniej rozgrzał turbo).

Przecież napisał że turbina czysta ... Wszystko już napisane co zrobić N75, przepływka lub nieszczelność.

Edytowane przez Duch^

Opublikowano

Miałem dokładnie tak jak ty w a4b6 ( na opis pod profilem nie patrz bo jest z 2008r). U mnie przyczyną była walnięta poduszka pod silnikiem ( ta z czujnikiem) i powyżej 130 km czasami wyłączało turbo

Kolego jak odcinalo Ci to turbo to jaki blad pokazywal VAG ?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

17055 Zyl 1

17057 ZYL 3

17058 Zyl 4

17056 Zyl 2

16618

Klubowicze Problem znowu wrocil..... Cala zime bylo super. Zrobilo sie cieplo i znowu mnie odciana czasem na trasie powyzej 120 km/h.

We wtorek jade znowu na diagnostyke...

Czy ktos mial Taki Problem ale tylko late?

Dzieki