redi92 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) witam mam taki objaw w aucie brakuje mocy turbo nie zmienia geometri problem występuje naj częsciej na ciepłym silniku problem jest sporadyczny ale irytujący , sprawdziłem pompę wakum zawór egr i n75 i podciśnienia wszystko ok ,ktoś jakiś pomyśł co to może być ? Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez redi92
slawinio Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 witam mam taki objaw w aucie brakuje mocy turbo nie zmienia geometri problem występuje naj częsciej na ciepłym silniku problem jest sporadyczny ale irytujący , sprawdziłem pompę wakum zawór egr i n75 i podciśnienia wszystko ok ,ktoś jakiś pomyśł co to może być ? A czy suszarkę sprawdzałeś? Może zmienna geometria się przycina i turbo nie ładuje. Przegon na trasie dobrze auto , może pomoże.
redi92 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2015 tak sprawdzałem kierowniczki się otwierają ,ja obstawiam coś na kablach że nie daje sygnału na zawor sterowania turbo
Pawelkiwi Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Równolegle z zaworem do przewodów dołącz głupią żarówkę do 5W 12V i sprawdzaj czy zmienia się jej jasność świecenia wraz z wartością z VAG lub ciśnieniem doładowania lub podciśnieniem na gruszce. To musi ze sobą korelować.
redi92 Opublikowano 20 Września 2015 Autor Opublikowano 20 Września 2015 witam problem rozwiązany winny był czujnik ciśnienia doładowania
Rekomendowane odpowiedzi