Dziurawy Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 mam pytanie,czy po nagrzaniu sie autka do 90 stopni i przy duuzym bucie(przy wiekszych predkosciach) temperatura silnika spada do okolo 60-70 stopni- tak jest normalnie czy mam cos nie tak?czy popsrtu jest chlodzenie az takie?
Radek321 Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 Temperatura zawsze powinna utrzymywać się na poziomie 90 stopni
bratpit Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 Termostat do wymiany - opcja szukaj było jużo tym kilka razy
staniek Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 temperatura silnika spada do okolo 60-70 stopni Miałem podobnie i winny był (w moim przypadku) termostat.Okazało się, że zamiast przy 87stopniach zaczynał się otwierac już przy 78!!! no i w mieście temp. spox stała na 90, a w trasie 60-70 max Sporo już było na ten temat napisane :exclaim: Między innymi to: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6143&highlight=termostat Temperatura zawsze powinna utrzymywać się na poziomie 90 stopni i praktycznie nawet drgnąc (na wskaźniku).
Dziurawy Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Opublikowano 5 Lutego 2007 Dzieki za pomoc-bede skrupulatniej korzystal z opcji szukaj :confused: A jeszcze ...czy sa duze konsekwencje jak bede z tym jezdzil okolo miesiaca?
areckid Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 A jeszcze ...czy sa duze konsekwencje Duze to raczej nie ale np. silnik bedzie niedogrzany, przez co wzrosnie spalanie (jak poszukasz tematu o termostacie znajdziesz wiecej )
staniek Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 A jeszcze ...czy sa duze konsekwencje Duze to raczej nie ale np. silnik bedzie niedogrzany, przez co wzrosnie spalanie (jak poszukasz tematu o termostacie znajdziesz wiecej ) Też już było: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=5982 Osobiście nie polecam (jazdy z niesprawnym), koszt termostatu to około 60zł.
Dziurawy Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Opublikowano 5 Lutego 2007 ok dzieki!poczytalem troszke i najpierw musze sprawdzic co jest przyczyna czujnik czy termostat-czas zakupic VAG'a :biggrin:
Suchor-t Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 Miałem podobne obiawy, na mieście 90 stopni , poza miastem nie więcej niż 60stopni. Wczoraj zmieniłem termostat i pięknie ciągle trzyma 90. Pozdrowienia dla wszystkich klubowiczów.
wiki Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 zamykam bo na temat temeratury cieczy, termostatu, czujnika to epopeja jest napisana na forum i niepotrzebna jest jej kontynuacja :arrowr: patrz FAQ
Rekomendowane odpowiedzi