Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Temperatura spada - czy to normalne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie,czy po nagrzaniu sie autka do 90 stopni i przy duuzym bucie(przy wiekszych predkosciach) temperatura silnika spada do okolo 60-70 stopni- tak jest normalnie czy mam cos nie tak?czy popsrtu jest chlodzenie az takie?

Opublikowano

Temperatura zawsze powinna utrzymywać się na poziomie 90 stopni

Opublikowano

Termostat do wymiany - opcja szukaj było jużo tym kilka razy

Opublikowano
temperatura silnika spada do okolo 60-70 stopni

Miałem podobnie i winny był (w moim przypadku) termostat.Okazało się, że zamiast przy 87stopniach zaczynał się otwierac już przy 78!!! no i w mieście temp. spox stała na 90, a w trasie 60-70 max

Sporo już było na ten temat napisane :exclaim:

Między innymi to: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6143&highlight=termostat

Temperatura zawsze powinna utrzymywać się na poziomie 90 stopni

i praktycznie nawet drgnąc (na wskaźniku).

Opublikowano

Dzieki za pomoc-bede skrupulatniej korzystal z opcji szukaj :confused:

A jeszcze ...czy sa duze konsekwencje jak bede z tym jezdzil okolo miesiaca?

Opublikowano
A jeszcze ...czy sa duze konsekwencje
Duze to raczej nie ale np. silnik bedzie niedogrzany, przez co wzrosnie spalanie (jak poszukasz tematu o termostacie znajdziesz wiecej :wink: )
Opublikowano
A jeszcze ...czy sa duze konsekwencje

Duze to raczej nie ale np. silnik bedzie niedogrzany, przez co wzrosnie spalanie (jak poszukasz tematu o termostacie znajdziesz wiecej )

Też już było: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=5982

Osobiście nie polecam (jazdy z niesprawnym), koszt termostatu to około 60zł.

Opublikowano

ok dzieki!poczytalem troszke i najpierw musze sprawdzic co jest przyczyna czujnik czy termostat-czas zakupic VAG'a :biggrin:

Opublikowano

Miałem podobne obiawy, na mieście 90 stopni , poza miastem nie więcej niż 60stopni. Wczoraj zmieniłem termostat i pięknie ciągle trzyma 90. Pozdrowienia dla wszystkich klubowiczów. :a4fan::audi:

Opublikowano

zamykam bo na temat temeratury cieczy, termostatu, czujnika to epopeja jest napisana na forum i niepotrzebna jest jej kontynuacja :arrowr: patrz FAQ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...