Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pracujące na uszczelce drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, 3 miesiące temu mój samochód miał przygodę parkingową. Pani nie potrafiła wycofać na prostym odcinku drogi w związku z czym wgniotła mi cały prawy przedni błotnik i część drzwi. W warsztacie pomalowano mi drzwi oraz wymieniono błotnik. Rzecz w tym że warsztat nie potrafił sobie poradzić z ustawieniem drzwi. Ogólnie drzwi z przodu, kierowcy i pasażera wiszą, szykuję się na regenerację górnych zawiasów gdyż podobno te mają największy luz. Z prawej strony kombinowali ze wszystkim co można było w jakikolwiek sposób regulować. Kotwa zamka, rama drzwi, regulacja wysokości drzwi - absolutnie wszystko. Drzwi się zamykają elegancko ale problem jest cholernie denerwujący. Na jakichkolwiek nierównościach drzwi pracują góra dół jeżdżąc nieustannie po uszczelce. Nie muszę nikomu tłumaczyć że jazda na dłuższą metę w takim aucie powoduje porządne nadszarpnięcie nerwów. Dźwięk można porównać do luźno spakowanej zgrzewki wody leżącej na siedzeniu pasażera z przodu. Po prostu cały czas coś się o coś ociera. Sam już nie wiem jak się do tego zabrać, do regulacji podejrzewam jest wszystko. Ramka, kotwa, zawiasy. Może ktoś miał już taki problem, wie jak się za to zabrać, od czego w ogóle zacząć regulacje żeby nie musiał poprawiać co chwilę innych elementów, ew znacie jakieś dobre warsztaty które potrafią takie rzeczy ogarnąć w okolicach GOP'u? (Katowice-Chorzów-Bytom-Gliwice-Zabrze)

Opublikowano

Posmaruj uszczelki drzwi wazeliną i nastanie błoga cisza:) tylko nie żałuj

Opublikowano

Dno i metr mułu. 3 miesiące popracowało i jest aktualnie gorzej jak było. Mało tego przy 160km/h mam taki przeciąg między uszczelkami że łeb urywa. Pora zająć się zawiasami i ustawić do porządku drzwi.