POPO Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 Witam! Wymieniłem ostatnio wtryskiwacz u żony w aucie na 1 cylindrze na nowy, ponieważ auto trzepało chodziło na 3 cylindry a błędy na VCDS to przerwanie zapłonu oraz uszkodzony wtryskiwacz na 1 cylindrze. Znajomy który jest mechanikiem w ASO VW miał dwa nowe wtryskiwacze lecz o inny numerach niestety nie wiem jakich wsadził w miejsce uszkodzonego oczywiście z nowymi usczelniaczami itd. Auto odapliło na 4 cylindry chodzi jak talala wszystko jest ok poza korekcją na 1 cylindrze która wynosi 2.99, pozostałe to: 2 cylinder -1,04 3 cylinder -1,27 4 cylinder -0,97 Powtarzam auto jeździ i odpala jak wcześniej. Co jest powodem tak dużęj korekcji?
C4NC3R Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 No to kolega chyba wsadził "inny" wtryskiwacz. A korekcje na nim są poza zakresem, którego max. to 2,99. Zapytaj sie co za wtrysk tam siedzi i niech zmieni jeżeli wsadził nie odpowiedni.
POPO Opublikowano 2 Września 2015 Autor Opublikowano 2 Września 2015 tak jak napisałem o innych numerach, skoro pasuje do głowicy i jest z mocniejszego modelu to w czym problem? Auto chodzi ok tylko czy mają prawo być takie korekcje?
C4NC3R Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 korekcje powinny być bliskie zeru. wtrysk na pierwszym cylindrze leje więcej ropy, muszę mówić czym to się może skończyć? Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
daros Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Niech ci poda numer starego i nowego wtrysku. To że pozornie działa nie oznacza, że jest dobrze.
Musashi Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 jest jeszcze opcja ze mechanik po montazu PD, nie wyregulowal prawidlowo trzpienia regulacyjnego.
Rekomendowane odpowiedzi