Wisnia_xDD Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Mam Audi A4 1,9TDI i od pewnego czasu pojawił się pewien problem. Przy bardziej dynamicznym wyjeżdżaniu ze skrzyżowania silnik zaczyna dziwnie pracować, z tłumika wydostaje się biały dym, po czym auto traci moc i trzeba wyłączyć i ponownie uruchomić silnik. Moje pytanie jest takie czy to wina wtrysków czy może turbina się zacina? Dzisiaj wymieniłem filtr paliwa lecz dalej jest tak samo. uzupelnij profil - prefix silnika [Musashi]
@vant Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Gdyby była wina wtrysków to by kopcił na czarno a to wygląda na turbinę. Czy auto jest bardziej mułowate niż było?
slaweq Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Było o tym wiele razy na Forum... opcja
Wisnia_xDD Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Opublikowano 3 Listopada 2008 Gdyby była wina wtrysków to by kopcił na czarno a to wygląda na turbinę. Czy auto jest bardziej mułowate niż było? Przy kłopotach z turbiną by kopciło na czarno a nie przy wtryskach ;]
sokolnh Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Gdyby była wina wtrysków to by kopcił na czarno a to wygląda na turbinę. Czy auto jest bardziej mułowate niż było? Przy kłopotach z turbiną by kopciło na czarno a nie przy wtryskach ;] nie bardzo turbo- biało wtryski - czarno masz problem z turbo, włącza sie tryb serwisowy
@vant Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Dokładnie. Sam wiem bo padła mi turbina kiedyś w Leonie , daje na biało aż świata nie widać. Powinien ubywać olej szybcij niż zwykle.
Musashi Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 a rozrzad nie byl wymieniany? byc moze nie ustawiony jest kat wtrysku. moze poluzowana sie sruba mocujaca pompe wtryskowa, ew. sciety klin na wale
Rekomendowane odpowiedzi