Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Zamiana żarowek postojowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz :hi:

Opublikowano

Młody, a nie są to przypadkiem W5W? W B6 są zdaje się H6W. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Opublikowano

W B6 są zdaje się H6W.

Dokładnie takie są, ale tylko w xenonach - w zwykłych są właśnie W5W :good:

Opublikowano

Mój błąd - kolega nie napisał co posiada w swojej laluni :>

Opublikowano

Jak wogoole dostac sie do zaroweczek postojowych w B6 ? ciezko tam reke włozyc :/

w A6stce mialem wieksze pole do popisu...tu cieniutko to wszystko widze :/

Opublikowano

Jak wogoole dostac sie do zaroweczek postojowych w B6 ? ciezko tam reke włozyc :/

w A6stce mialem wieksze pole do popisu...tu cieniutko to wszystko widze :/

Trzeba wyjąć reflektor.

Opublikowano

Up

I to jest właśnie urok współczesnego pojazdu... :polew:

Opublikowano

Tylko jedna uwaga - lepiej wymienić dwie postojówki od razu, bo przeważnie jest tak, że druga przepala się zaraz po tej pierwszej.

Opublikowano

Ja u siebie w B6 lampa bez Ori xenonów czyli postojówka w5w wymieniałem nie wyjmując lampy :tongue4:

Opublikowano
  • Autor
:polew: po takich postach odechciewa mi sie wymiany tych zarowek :wallbash:
Opublikowano

Ja u siebie w B6 lampa bez Ori xenonów czyli postojówka w5w wymieniałem nie wyjmując lampy :tongue4:

Cuber cwaniaczek.... :>

Opublikowano

Wymiana żarówek w B6 to masakra, ale idzie spokojnie wymienić żarówki bez wyjmowania reflektora. Ostatnio je właśnie wymieniałem, żarówki kupiłem w ASO cena po rabacie 25zł szt :(

Opublikowano

cuber-od stony filtra(mam stozek)reke wloze,ale ciezko,ale z drugiej strony-qrfa dzisiaj wymienialem postojowki,na te 9-o ledowe i za cholery nie moglem scisnac tej wkladki,zeby wyjac zarowke,uzylem dlugich szczypiec,a z drugiej strony bez wykrecenia lampy nie dalo rady-jak dlugie palce trzeba miec,zeby to zrobic bez wykrecania? :mysli: podziwiam Twoja zrecznosc i chwytnosc... :wink4:[br]Dopisany: 04 Listopad 2008, 23:21_________________________________________________...i prawda jest,to ,co Lukasz napisal-wymieniac obie,bo jedna sie zjara... :wink4:

Opublikowano

Tam są dużo krótsze lampy więc spokojnie da się dojść bez zdejmowania reflektorów :tongue4::wink4:

Wymiana żarówek w B6 to masakra, ale idzie spokojnie wymienić żarówki bez wyjmowania reflektora. Ostatnio je właśnie wymieniałem, żarówki kupiłem w ASO cena po rabacie 25zł szt :(

Te żarówki są dość drogie, bo w Inter Cars też kosztują w zależności od firmy 11-15 zł.

Opublikowano

od ''soczewki'' wymienilem kiedys bez wykrecania,ale rece mialem cale podrapane,a ile razy przy wymianie spadla pokrywka,na dol,albo ten metalowy zacisk-teraz wykrecam-przeciez to chwila,wykrecasz ,odpinasz i po klopocie :wink4:

Opublikowano

Na ilu śrubenkach trzyma sie cala lampa?

Jaka jest procedurka wyciagniecia calości lampy???

Opublikowano

4 torxy,2 na gorze odkrecic calkiem,wypiac kostke i lampa wychodzi :wink4: -kilka minut

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

4 torxy,2 na gorze odkrecic calkiem,wypiac kostke i lampa wychodzi :wink4: -kilka minut

dziś chciałem wymienić postojówkę i się normalnie załamałem, tak mało miejsca (bixenon) :blink:

mam pytanka:

odkręcić trzeba wszystkie 4 torxy czy tylko te 2 na górze?

jak się zdejmuje dekiel lampy żeby wyjąć żarówkę? on ma gdzieś zaczepy?

będę dzwięczny za kompletne info jak wymienić tą żarówkę

pzdr

Opublikowano

odkrecic calkiem 2 txy na gorze i poluzowac dwa pozostale,dekiel ma takie metalowe zaczepy,odpiac i po odpieciu przesunac go w bok,wyjac dekiel,odpiac kostke i jak bedziesz miec lampe w rekach,to bedziesz miec dobry dostep,scisnij wklad od zarowki (zobaczysz dwa delikatnie ''rozwarte'' kawalki plastiku)i wyjmij-nic na sile,jak scisniesz powinno wyjsc bez problemu :wink4: