bodas Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Czy u was też tak jest, że po zatankowaniu do pełna Fis raz pokazuje, że można przejachać 740 km, raz 780, raz 840, a wskazania samej wskazówki poziomu paliwa nie są adekwatne do rzeczywistego stanu. Wczoraj byłem na stacji Fis pokazywał od 30 km, że jest 0 do przejechania, wskazówka też na całkowite 0. Przy dystrybutorze weszło maks 60l. Gdzie to się ma do danych producenta o 65l pojemności baku?? Edytowane 8 Września 2015 przez bodas
andynl Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) FIS pokazuje w zależności od tego jak ciężką masz nogę u mnie zwykle nie pokazuje więcej niż 600, wskazówka chodzi OK Pojemność zbiornika 65l się zgadza wskazówka jak i FIS zawsze pokazuje 0 gdzie zwykle w zbiorniku znajduje sie jeszcze około 5l Edytowane 8 Września 2015 przez andynl
waldih1979 Opublikowano 9 Września 2015 Opublikowano 9 Września 2015 Jest tak dlatego bo komp przelicza z aktualnej średniej spalania i dlatego takie wartości Ci pokazuje. Ja jak zatankuje do pełna a mam blisko siebie stacje to pokazuje mi 900km jak już jestem na trasie wszystko i się ustabilizuje to pokazuje nawet 1100km w zależności tak jak Andy napisał jak ciężką nogę kto ma.
bodas Opublikowano 9 Września 2015 Autor Opublikowano 9 Września 2015 A tak z ciekawości, ile wam palą wasze 2.0 tdi?U mnie wychodzi średnio koło 7.5lMinimalnie spaliłem 5.6l na trasie, ale to przy mega emeryckiej jeździe, a miasto zazwyczaj to 8-9l
Rekomendowane odpowiedzi