Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B5 pipka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam Audi A4 B5 97r z LPG sekwencja, auto wróciło od mechanika. Podczas jazdy w jedną stronę (100km) auto piszczało pojedynczo, zawsze gdy na prędkościomierzu było ~25km/h( tylko gdy rosło, gdy prędkość spadała to nie). Gdy wracałem (kolejne 100km) auto nie wydało żadnego dźwięku, dopiero gdy podjechałem pod dom i mocniej zahamowałem zapiszczał trzy razy i wyświetlił się błąd (prawdopodobnie kontrolka ABS, nie widziałem, pasażer tak mi powiedział). Czytałem że to może być problem z akumulatorem lub czujnikiem ABS, bądź kończą się hamulce.

Dodam tylko że podczas hamowania przy niewielkich prędkościach 10-30km/h słychać dźwięk jakby sprężyny, bądź zaciąganego ręcznego, mechanik powiedział, że to prawdopodobnie ABS i czujniki.

Moje pytanie czy ktoś się spotkał z czymś takim jak pipkanie przy ~25km/h?

Opublikowano

Dobrze było by podłączyć Vag, ale czy pali ci się lampka od ABS na desce i żółty wykrzyknik? Jeśli to ABS to będzie się palił do momentu wyłączenia zapłonu.

To twoje tłumaczenie jest trochę wyjaśniające.Przy kolejnej jeździe zauważ co się zapaliło i kiedy.

Opublikowano
  • Autor

Jak będę jutro jechał to sprawdzę czy znowu się zapaliło, ale w moim modelu jest ten ekran LCD co skończył się ze starości, to nie wiem jakie opcje tam mogą się wyświetlać.

Opublikowano

Podepnij vaga i zobacz błędy. Co do aku. to zmierz jakie ma napięcie na postoju i na zapalonym silniku.

Opublikowano
  • Autor

Na tę chwilę to nic się nie wyświetlało i nie pipkało, a na VAGu ostatnio pokazało ładowanie na poziomie 13,1-13,8 jeśli dobrze pamiętam.

Opublikowano

To czekamy... :palacz:

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem płyn hamulcowy, podczas jazdy po mieście zrobiłem około 15km, odpaliłem auto zapiszczało 3 razy i zapaliła się kontrolka ABS (tak dwa razy), zgasiłem silnik i odpaliłem jeszcze raz tym razem nic nie było. Teraz to sam nie wiem, czytałem tylko że po wymianie płynu hamulcowego można uszkodzić pompkę ABS, która zatka się jakimś syfem; podczas prób szybkiego/gwałtownego hamowania nic nie było, ale nie wiem czy ABS działał.

Opublikowano

Miałem podobny problem z ABS-em jak mi padło łożysko w tylnym kole.... po wymianie łożyska wyskakiwała żółta lampka ABS... Winą był wysunięty czujnik abs w kole może u ciebie być to samo, pozdrawiam

Opublikowano

Przerabiałem to u siebie ;) mechaniory już chcieli mi pompę absu zmieniać barany bo Vag błędów nie pokazywał.. a wystarczyło wyczyścić czujniki absu i po kłopocie ;)

Opublikowano

Vag powinien pokazać o który czujnik ewentualnie chodzi. W razie czego ma on być ustawiony od koronki 0.6-0.8mm.

Opublikowano
  • Autor

Mam takie pytanie, czy trzeba wyciągać tą półoś zanim zdemontuje się czujnik do czyszczenia?

Tutaj właśnie tak zrobili:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/40694-all-b5-wymiana-czujnika-abs/

-w komentarzach "jestem LAIKIEM W TYCH SPRAWACH...." bez wyciągania półosi

Opublikowano

Nie trzeba wyciągać półosi