Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

co jeszcze AFN ? Nowe graty !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co jeszcze ogarnac w aucie chce okolo 180-190 km

Ostatni pomiar na nysie 156km i 345Nm

Wtedy bylo

Program gotowiec :/

Wtryski 0.230

Teraz jest

Wtryski 0.230

Brak kata

fmic z a5

Program gotowiec

W wtorek będzie nowka turbo awx

Kolektor awx

Co jeszcze zrobić przed jazda na lepszy program żeby pozniej juz nic nie ruszać??

Czytałem o walkach sdi i pompach 11 może macie jakies propozycje lub strony co piszą o tym :))

Dzieki:)

Edytowane przez manus2006

Opublikowano

Na AWX nie ugrasz tego przedziału mocy co oczekujesz. Na chwile obecna to już pompy zabraknie na mocniejsze modyfikacje.

Opublikowano
  • Autor

Dla tego chce sie dowiedziec co bym musial zrobić żeby wyciągną z niego jak najwięcej a turba niechce juz większego :/

Opublikowano

Trzeba pompę zmodyfikować albo wsadzić 11. Przy tej turbinie nie ma co pchać się dalej bo ona będzie całym wąskim gardłem. max ok 165-170 ps

Opublikowano

max ok 165-170 ps

Bzdury,zakładaj zdrową 11 lub dobrze przerobiona 10 na 11 i 180KM na gt17 uzyskasz.Poczytaj u mnie w temacie bo chwile jeździłem na takim setapie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

max ok 165-170 ps

Bzdury,zakładaj zdrową 11 lub dobrze przerobiona 10 na 11 i 180KM na gt17 uzyskasz.Poczytaj u mnie w temacie bo chwile jeździłem na takim setapie.

Pozdrawiam

Wsio zależy kto Ci to hamuje :naughty::naughty::grin::grin::grin:

Nie pakowałbym do tego setapu na 190 turbo z AWX no chyba ze hybryde ewntualnie gtb ale tu już kasę musisz grubą dołożyć :wink:

Wałek dobrze jest dać ale jak masz wsadzić jakiś zajeźdzony to zostań przy swoim lepiej jak zdrowy.

Zdrową 11 jak to ktoś powiedział 11 już sama w sobie jest"wykastrowana" trzeba by pomodzić 10.

Wtryski zostaw stykną na te moce a tu masz temat odnośnie przeróbki pompy:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=82&t=386977&start=224

Opublikowano
  • Autor

To jakie inne turbo polecacie ? Żeby nie trzeba bylo przerabiać ? BRD?

Opublikowano

Jak masz pewne ze wstanie ponizej 2tys obr to jak najbardziej albo hybryda do ok 190 tez styknie.

Opublikowano
  • Autor

Wlsnie niechce żeby wstawala tez od 2 tys dlatego zostane przy awx i tyle ile wyciągnę to będzie ;d mówi sie trudno musze poszukać popm 11 jakby ktos miał link z takową z reno lub vw to proszę ;d

Opublikowano

max ok 165-170 ps

Pozdrawiam

Wsio zależy kto Ci to hamuje :naughty::naughty::grin::grin::grin:

Nie pakowałbym do tego setapu na 190 turbo z AWX no chyba ze hybryde ewntualnie gtb ale tu już kasę musisz grubą dołożyć :wink:

Wałek dobrze jest dać ale jak masz wsadzić jakiś zajeźdzony to zostań przy swoim lepiej jak zdrowy.

Zdrową 11 jak to ktoś powiedział 11 już sama w sobie jest"wykastrowana" trzeba by pomodzić 10.

Wtryski zostaw stykną na te moce a tu masz temat odnośnie przeróbki pompy:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=82&t=386977&start=224

Hamownia V-Tech i wszystko jasne skąd moc :wink:na tej awx

Za ok miesiąc będę swoją hybrydę BRD sprzedawał.

Opublikowano
  • Autor

czyli dobre 170 może 180 km da rade z awx wiec tak zostanie :D

Opublikowano

Wlsnie niechce żeby wstawala tez od 2 tys dlatego zostane przy awx i tyle ile wyciągnę to będzie ;d mówi sie trudno musze poszukać popm 11 jakby ktos miał link z takową z reno lub vw to proszę ;d

popatrz w dziale sprzedam byla 10 po swapie tłoka z reni 988 tylko najlepiej niech Ci kolega da foty tlokoka w jakim stanie był...

Moze być dobre 170 a może nie być,wszystko zależy od turbo,i uwierz mi ze te co masz nie koniecznie musi być te lepsze...

Opublikowano

Wsio zależy kto Ci to hamuje :naughty: :naughty: :grin: :grin: :grin:

Moje wyniki są zawsze potwierdzone na dwóch hamowniach,jedna z nich zawsze obciążeniowa.

Nie pakowałbym do tego setapu na 190 turbo z AWX

Ja nie napisałem że to dobry pomysł, napisałem że taki wynik (180KM) jest do zrobienia na zdrowych gratach przy turbie z AWX. Zaproponowałem zaglądnięcie do mojego tematu,bo tam jest opisany ten setap i wspomniane że turbo jest na granicy wytrzymałości. :)

Kolego ładuj od razu GTB17 i po problemie.

Pozdrawiam

Edytowane przez wodz

Opublikowano

Tak ale kolega pisze ze chce cos co pasuje p&p a jak wiesz w gtb trzeba odpływ przerobić nie mówiąc o podciśnieniu i spawaniu kolektora.Ale przeróbka spływu to mały problem.

Też uwazam ze albo gtb albo dobrą hybryde bo w tym tez jest potencjał.

Sam juz powoli zaczynam myśleć nad zmiana turbo ale raczej gtb17 koszt ok 2k odpada :(

Opublikowano

Bierz to brd od kolegi,najniższym kosztem ugrasz na niej docelową moc.Na dodatek pewnie ma koło billeta.Nie pchaj się w koszty i gtb 17,bo i tak z niej większej mocy,a niżeli z brd nie zrobisz.

Jakbyś chciał dobrze zrobioną/przerobioną pompę,to uderz do forumowego szpeca od takich operacji Krzysztofa1606.Nikt Ci tak dobrze,za kupę hajsu pompy nie przerobi.

A tak na poważnie wesz82,jak kupisz już dawcę,to dzwoń.Przerobisz ją sobie lepiej,niż zrobiłby Ci to ten naciągacz za 800 zeta.Jak mogę pomogę,a że mogę,to pomogę.

Hamownia V-Tech i wszystko jasne skąd moc

Sam jedziesz na dynomecie,który tylko przez pomyłkę nazywany jest hamwonią.Rolki vtechu generalnie zawyżają jedynie niutona,moc zawsze w granicach +-5-10 koni vs obciążenie.

Edytowane przez sagon

Opublikowano
  • Autor

Hmm mysle właśnie nad tym BRD i wieksza popma i wtedy program dopiero czyli teraz powoli odkładać na następne mody ;d

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem będzie to najlepszy kompromis pomiędzy nakładami,a docelową mocą.Jeżeli mogę coś doradzić,to nie kupuj przerobionych pomp,tylko sam sobie taką zafunduj.

Jak coś,służę wszelką niezbędną pomocą,nieodpłatną :wink: .Krzysztof skasowałby Cię prawie klocka,a wsadziłby graty z najtańszej pompy,jaką udałoby się kupić na allegro,albo na złomowisku.

Masz odrobinę pojęcia o mechanice,to gwarantuję ci,że sam ją sobie przerobisz za około 300 zeta z uszczelnieniami.

Opublikowano
  • Autor

Z pompami nie mam problemu kumpel jest pompiarzem od 2 lat wiec spoko przerobimy na dniach ;d ale największy wydatek to turbo ://

A możecie mi podać nr turbiny z BRD bo czytałem gdzies ze sa 2 rodzaje KKK i garett

Opublikowano

W audi a4 z silnikiem brd montowano tylko jeden rodzaj turbin kkk BV43-03G 145 702 H V 350/360.

Garretty wsadzali do nowszych diesli,ale te turbiny to porażka.Taka 170tka na cr ma turbinę słabszą,jak stary poczciwy arl.Wszystko tylko po to,ażeby ograniczać zapędy tunerów i zbytnio nie wymuszać większych mocy,co za tym idzie większej emisji spalin.

Jest jeszcze lepsza alternatywa,jednak ta wymaga niewielkiej rzeźby przy flanszy na łączniu z kolektorem wydechowym i innej flanszy na samym wydechu.Możesz kupić młodszą siostrę turbiny od brd,czyli bv43a.Turbina z młodszych 2.0 tdi 170tek na wydajniejszym kole kompresji tzw billecie,czyli koło frezowane,wykonane z kawałka kutego aluminium.

Poza tym nie różni się niczym innym od turbiny z brd,nawet geometria i wałek są identyczne.

Turbiny te można niejednokrotnie kupić taniej,jak brd,a są młodsze i wydajniejsze.Cecha charakterystyczna,to tabliczka znamionowa w żółtym kolorze.

Edytowane przez sagon

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego wyjaśnione idealnie ;d