Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zapala się kontrolka przy skręcie w prawo...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z zapalającą się kontrolką hamulca ręcznego (plus ta główna na wyświetlacz) Jakiś czas temu sytuacja miała miejsce przy niskich temperaturach i tylko przy skręcie w prawo. Teraz temperatury na plusie i wystarczy lekki skręt w prawo i od razu piszczy trzy razy i spokój. W lewo jest ok, odnoszę wrażenie, że jak się chwilę pojeździ objawy są coraz rzadsze. Czy macie pomysły co może być przyczyną. Dodam tylko, ze z hamowaniem nie ma żadnych problemów.

Opublikowano

Sprawdź poziom płynu hamulcowego.

Opublikowano

Sprawdź czy przewód czujnika klocków nie jest uszkodzony.

Opublikowano

płynu dolej.miałem to samo

Opublikowano
  • Autor

Stan płynu w normie. Ale problem leżał w lewym kole na kostce, była zaśniedziała. Po wyczyszczeniu kika dni było ok, ale znów daje znać. Wyczyszczę jeszcze raz dokładnie powinno pomóc na 100%. Dziekuję za pomoc

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam identyczne objawy, rano zimno, skręcam w prawo, 3 piknięcia, ostrzej hamuje + skręt = 3 piknięcia..

Opublikowano

Od kilku dni borykam się z tym samym problemem i widzę, że nie jestem odosobniony.

Dzisiaj postaram się sprawdzić poziom płynu i wtyczki. Przetestuje to i dam znać czy to coś pomogło.

Opublikowano
  • Autor

Od kilku dni borykam się z tym samym problemem i widzę, że nie jestem odosobniony.

Dzisiaj postaram się sprawdzić poziom płynu i wtyczki. Przetestuje to i dam znać czy to coś pomogło.

Dobra ja już mam po problemie. Jak radzili wcześniej koledzy wyczyszczenie kostek i dolanie płynu załatwia problem w 100%. Dzięki Panowie.

Opublikowano

Że tak zapytam jeszcze o którą kostkę dokładnie chodzi, ta, która wchodzi do kabiny, czy ta bezpośrednio przy hamulcach?

Opublikowano
  • Autor

Że tak zapytam jeszcze o którą kostkę dokładnie chodzi, ta, która wchodzi do kabiny, czy ta bezpośrednio przy hamulcach?

Przy hamulcach

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zmieniałem dzisiaj koła, raz, ruszałem tą kostką przy kole ale ona nie ma z tym żadnego związku, bo to od kontroli zużycia klocków. Dwa, ruszałem kostką, która idzie do kabiny, dalej to samo, nic się nie zmieniło.

Lekki skręt w prawo, zmiana pasa na autostradzie doprowadza mnie do szału, jestem tak poirytowany, że nie mam ochoty jeździć tym szrotem :facepalm:

edit: wystarczyło dolać płynu hamulcowego

Edytowane przez Fr0styyy.