Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zaslepka EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam maly problem z zaslepka EGR, zrobilem sobie blaszke wypukla z otworem 7mm i auto chodzilo jak trzeba tyle ze wytloczka byla za mala i ocierala przepustnica, po tygodniu wywalilo blad. i tak powiekszalem otwor i wytloczenie. Przy otworze 9mm jeszcze wywalilo blad i po wyjeciu dalej bylo widac ze ociera, teraz to chyba przesadzilem z wytloczeniem przez co tez otwor sie zrobil za duzy i znowu zaczal szarpac i jest problem z ruszaniem na zimnym silniku czego przy malym otwoze nie bylo. Wie ktos moze jaki powinien byc otwor w silniku BRDi jak glebokie powinno byc przetloczenie? chyba ze moze ktos ma taka zaslepke niepotrzebna :P z gory dziekuje za pomoc

Opublikowano

witam na allegro sa zaslepki roznego rodzaju w bardzo dobrych cenach nawet orginalne z numerem i znaczkiem audi koszt okolo 30 zl

Edytowane przez mariusz0706

Opublikowano

Jak dobrze pamietam , to 10 mm max. do BRD, zrób ją nową , otwór wywierć po wyklepaniu wypukłości :decayed:

A i jeszcze pytanko, bez kryzy ( zaślepki z otworkiem ) nie wali jakimiś błędami związanymi z EGR-em lub klapą gaszącą ?

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie nie, bylem na kompie teraz w sobote i brak bledow

nie znalazlem na allegro zadnej wypuklej do mojego a wlasnie z odpowiednim wytloczniem mam problem

Opublikowano

a tak w skrócie , co daje zaślepienie egr w BRD mógl by ktoś mi wytłumaczyć /????

Opublikowano

nie znalazlem na allegro zadnej wypuklej do mojego a wlasnie z odpowiednim wytloczniem mam problem

W weckend mogę przysiąść i wyrzeźbić wypukłą zaślepkę z otworem 9 mm, jeżeli masz sprawdzone że pomaga :hi::decayed:

Jak by waliło jeszcze błędem zbyt małego przepływu to sobie rozwiercisz .

Daj adres na PW.

a tak w skrócie , co daje zaślepienie egr w BRD mógl by ktoś mi wytłumaczyć /????

To samo co w innych, jest tyle tematów o tym na forum , że nie ma sensu się produkować po raz enty :kox:

W tym konkretnym przypadku nie chodzi o zaślepienie , tylko o ograniczenie maksymalnego przepływu przez EGR kryzą, a ma to na celu wyeliminowanie poszarpywania przy delikatnym przyspieszaniu w zakresie 1700-2200 obr./min. :decayed:

Opublikowano
  • Autor

W weckend mogę przysiąść i wyrzeźbić wypukłą zaślepkę z otworem 9 mm, jeżeli masz sprawdzone że pomaga :hi::decayed:

Jak by waliło jeszcze błędem zbyt małego przepływu to sobie rozwiercisz .

Daj adres na PW.

To samo co w innych, jest tyle tematów o tym na forum , że nie ma sensu się produkować po raz enty :kox:

W tym konkretnym przypadku nie chodzi o zaślepienie , tylko o ograniczenie maksymalnego przepływu przez EGR kryzą, a ma to na celu wyeliminowanie poszarpywania przy delikatnym przyspieszaniu w zakresie 1700-2200 obr./min. :decayed:

Narazie dzieki, wczoraj zrobilem sobie w robocie przyrząd do wyklepywania i wyklepalem ale przesadzilem ze srednica przetloczenia i nie zmiescilo sie w rurce, a ze wlasnie jestem w robocie na nocke to sobie wyklepie dzisiaj jeszcze jedna, mam nadzieje ze teraz sie uda

zaslepka zamontowana z otworem 9,8 mm :D , jest wyrazna poprawa, mam wrazenie ze lepiej idzie i nic sie nie dzieje. Teraz tylko bede czekal czy wywali blad :P