Siwy1122 Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Witam. Mam taki nieciekawy problem że są ułamane zawiasy podłokietnika(te od klapki) i nie mogą go odchylić do tyłu bo zaraz mi wszystko z niego wypada . Byłem w motoryzacyjnym i gościu powiedział że ceny samej góry są przesadzone i żebym dał sobie spokój z nową. ;( Może już ktoś miał taki problem i to jakoś naprawił. Proszę doradźcie coś bo to bardzo denerwujące jest Pozdrawiam !
wojtekce Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 denerwujące jest na pewno mam taki sam problem
Siwy1122 Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Opublikowano 4 Listopada 2008 No dlatego mam nadzieję że ktoś nam pomoże i coś doradzi ;(
efcio Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 zawiez do goscia ktory spawa plastiki. mi 2 zawiasy pospawal za 10 zl i od roku jest spoko
domelq Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 zgrzej plastik, robią to goście co "spawają" zderzaki
Siwy1122 Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Opublikowano 4 Listopada 2008 No ale ja nie mam tych urwanych zawiasów i by trzeba było je jakoś dorobić Ale jak ?
jedrus1 Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 Ja mam zamknięcie na czarną gumkę do włosów, nie rzuca się w oczy i po odchyleniu nic nie wypada.
efcio Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 watpie zeby to jakos sensownie dorobic... chyba czeka cie kupno podlokietnika :gwizdanie:
Siwy1122 Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Opublikowano 5 Listopada 2008 Ewentualnie może jakieś blaszki czy co ???
domelq Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 Musisz przeliczyć koszty, estetyke itp. Może rzeczywiście czasami lepiej kupić jakiś na www.allegro.pl
domelq Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Wiem wiem, drogą 200 PLN nie chodzi. Ale widzisz, że wszystkie próby naprawy to taka mała partyzantka
dziki pzs Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Miałem ten sam problem. Rozwiązałem go zakupem małego zawiasu meblowego w OBI Koszt 3zł + krótkie śrubki ok.4mm dł. Zamyka się, otwiera. Działa bardzo dobrze i co ważne przy zamkniętym podłokietniku w ogóle go nie widać. A tak to wygląda:
domelq Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Miałem ten sam problem. Rozwiązałem go zakupem małego zawiasu meblowego w OBI Koszt 3zł + krótkie śrubki ok.4mm dł. Zamyka się, otwiera. Działa bardzo dobrze i co ważne przy zamkniętym podłokietniku w ogóle go nie widać. ... Srubki (4 mm) dobrze siedzą?? Nie oblozywują się?? W sumie nie powinny. W końcu jak dasz wkręty w plastik to trzyma. A przecie nie rzuca się tym podłokietnikiem jak workiem ziemniaków :gwizdanie:
dziki pzs Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Srubki (4 mm) dobrze siedzą?? Nie oblozywują się?? W sumie nie powinny. W końcu jak dasz wkręty w plastik to trzyma. A przecie nie rzuca się tym podłokietnikiem jak workiem ziemniaków :gwizdanie: Przy normalnej eksploatacji jest dobrze.Mam już ten zawias od 4 miesięcy. Specjalnie są tu zastosowane śrubki 4mm, bo są one wkręcane w górną część czubami do góry( czyli tam gdzie się opiera łokieć). Ale jest tak jak mówisz, te małe wkręty dobrze wgryzają się w plastik i trzymają.
Siwy1122 Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Opublikowano 6 Listopada 2008 dziki pzs - WIELKIE DZIęki dzisiaj jeszcze to zrobię :> Tylko prysnę lakierem ten zawias na czarno :gwizdanie:
dziki pzs Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 dziki pzs - WIELKIE DZIęki dzisiaj jeszcze to zrobię :> Tylko prysnę lakierem ten zawias na czarno :gwizdanie: Na pewno będzie estetyczniej. Ja też o tym pomyślę
domelq Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Widziałem zawiasy w różnych kolorach juz do kupienia, także możesz dołożyć ze 2 PLN i pominąć ten etap roboty
Kolkov Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 dziki pzs to jest genialne w swojej prostocie jadę do OBI
piotr26a4 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Czy mógł by ktoś pokazać zdjęcie jak ten zawias przymocować? Bo te wcześniejsze nie chce mi się wiświetlić.
Rekomendowane odpowiedzi