Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] A4 1.8T QUATTRO RHD by Booster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto moje maleństwo które zakupiłem w kwietniu tego roku kompletnie seryjne.

Dosc długo trwaly poszukiwania tego egzemplaza poniewarz w gre wchodzil tylko model 1.8T quattro bez modyfikacji i z niskim przebiegiem, no ale wkoncu sie udalo, nawet trafila mi sie wersja limited edition :>

Do tego czasu modyfikacje ktore w nim przeprowadzilem:

-Kompletny uklad wydechowy ze stali nierdzewnej firmy custom chrome racing o srednicy 2,5'-2x2' (do zamontowania zostal 3 calowy de-cat firmy THS, ale nie wiem jak zachowa sie ECU po wywaleniu kata)

-Układ dolotowy powietrza firmy K&N z serii 57i (dedykowany)

-Hybrydowy Bov firmy Turbosmart (tzw: kompact)

-Regulator cisnienia paliwa

-MBC

-Remap ECU (niestety na darmo, poniewarz na dniach montowana bedzie turbina K04, wtryski od Audi TT 225, pompa paliwa walbro i duzy FMIC + sportowy kolektor wydechowy firmy XSpower)

Od strony wizualnej auto sie nie zmienilo poza 18 calowymi kolami firmy Finichi na gumach toyo proxes T1-R

Mysle ze do konca roku wszystko zostanie zlozone do kupy i porzadnie wystrojone i spotkamy sie na jakims spocie w 3miescie

postaram sie na bierzaco edytowac temat wraz z kolejnymi postepami

Kilka fotek:

pict0175cb0.jpg

pict0185sw3.jpg

w1012.png

pict0186og8.jpg

w2048.png

pict0179yt0.jpg

w2048.png

pict0178hv8.jpg

w1012.png

pict0188aw7.jpg

w2048.png

Opublikowano

Autko super. Kolor jeden z najładniejszych który mi się podoba. Tylko jakoś kierownica nie podoba mi się z tej strony :>

Opublikowano

ladna... powiedz w ile KM celujesz ?

Opublikowano

Ladne :)

Czekamy w 3city

Opublikowano
  • Autor

ladna... powiedz w ile KM celujesz ?

Na pierwszym stage wyszlo 208 kucy, na tym setupie mysle ze powinienem uzyskac 250-260KM i cos okolo 350Nm

prawdopodobnie seryjne sprzeglo nie wytrzyma tak wysokiego momentu obrotowego i bedzie kolejny wydatek :confused4:

Opublikowano

3 calowy de-cat firmy THS, ale nie wiem jak zachowa sie ECU po wywaleniu kata)

Jeżeli tuner nie zdezaktywuje ci wskazań 2 dondy lambda to będzie wyskakiwał chceck engine. Druga rzecz to optymalny test pipe to 2,5" średnicy wewnętrznej a nie 3"

-Regulator cisnienia paliwa

nie wiem coś tam wymienił ale regulator ciśnienia paliwa (które to ciśnienie de facto jest stałe na listwie i wynosi 3,76 bara na postoju i 4-4,1 bara przy wciśnietym gazie) mieści sie w filtrze paliwa...więc wyjasnij co zrobiłeś bo brzmi niewiarygodnie :wink4:

pompa paliwa walbro

Walbro nie produkuje żadnej pompy, która pasowałaby do twojego samochodu. Ty potrzebujesz pompe bez powrotu paliwa do baku czyli jedno-kierunkową a takie robi jedynie Bosch (jak chcesz wiedzieć jaką i gdzie kupić to daj znać, podeslę ci linka)

sportowy kolektor wydechowy firmy XSpower

i to jest niestety najgorsze z twoich planów...sugeruję abyś zakupił kolektor ATP, co prawda żeliwny ale nei będziesz miał problemów z odkształcająca się flanszą czy pekaniem kolektora (bo to zwykła chińszczyzna jest)

bedzie turbina K04

Mam nadzieję, że wiesz o jaką K04 chodzi...K04-15...jak możesz to napisz gdzie kupowałeś bo ostatnio w całych stanach jest out of stock :gwizdanie: :kox:

Powodzenia z modami...napisz jeszcze kto ci te listę modyfikacji przygotował i gdzie chcesz to robić bo najwyraźniej nie mają zielonego pojęcia z jakim samochodem maja do czynienia :decayed::naughty:

Opublikowano

ile dales za te felgi 18" firmy Finichi ?? i gdzie je mozna dostac ?

Opublikowano
  • Autor

Z tego co sie dowiadywalem seryjny regulator cisnienia paliwa nie wyda wiecej niz 4 bary,z tego wzgledu zostal zakupiony nowy, byc moze mam zle informacje.

Pompe wallbro dostalem w prezencie, niby jest uniwersalna 255l/h, nie wiem nawet jej dokladnie nie obejrzalem, skoro nie pasuje to pojdzie na sprzedaz,

o silniku w tym aucie musze sie jeszcze duzo dowiedziec, moim poprzednim autem byl nissan pular gti-r rowniez z silnikiem turbodoladowanym z tym ze w pulsaze bylo o niebo mniej elektroniki.

Co do kolektora to udalo mi sie go kupic za dobra cene z USA w momencie gdy dolar spadal na leb, jezeli peknie to przychyle sie do twojej sugestii i zakupie ATP.

a turbina to uzywka K04 5304-970-0015 zamowiona na ebay.de

ps: Tobi_one

felgi zakupilem w GB za cene 600 funtów.

Opublikowano

regulator cisnienia paliwa nie wyda wiecej niz 4 bary,z tego wzgledu zostal zakupiony nowy, byc moze mam zle informacje.

masz złe informacje bo ciśnienie u ciebie jest stałe, nie masz możliwości zamontowania innego regulatora, no chyba, że zrobisz downgrade do listwy wtryskowej z powrotem paliwa do baku...swoją drogą regulator z większym ciśnieniem jest ci zupełnie niepotrzebny bo 4 bary dają radę :gwizdanie:

niby jest uniwersalna 255l/h

jest uniwersalna...problem polega na tym, że twoje auto nie ma uniwerslanego systamu paliwowego tylko specyficzny :wink4:

o silniku w tym aucie musze sie jeszcze duzo dowiedziec

oj tak ale w dalszym ciągu nie napisałeś kto się tym autem zajmie ??

a turbina to uzywka K04 5304-970-0015 zamowiona na ebay.de

masakra...nie mam pytań...nie montuj jej...

Opublikowano
  • Autor

Strojeniem wszystkiego zajmie sie firma sanspeed a w poskladaniu do kupy reszty One stop performance.

Ps:

dzieki za cenne wskazowki jeszcze sie odezwe w sprawie pompy paliwa :wink4:

Opublikowano

Kolego pytaj Poźka co i jak jeśli nie chcesz wydać kasy w próżnie :wink4:

Opublikowano

Pomyśl też o tej turbinie..., jak Poziek gada zeby jej nie montować to go posłuchaj :good:

Opublikowano

Strojeniem wszystkiego zajmie sie firma sanspeed

a nie lepiej skorzystać ze sprawdzonych softów REVO, GIAC ??

• 2 lata później...
Opublikowano

ładna :)

Opublikowano

Fajny furak :naughty: te felgi sa wpyte :good:

a co do modow to zrob tak jak chłopaki pisza :naughty: posłuchaj sie Poźka a nie bedziesz pozniej żałował :cool1:

Opublikowano

ale odgrzaliście kotleta :polew:

Opublikowano

Autko super. Kolor jeden z najładniejszych który mi się podoba. Tylko jakoś kierownica nie podoba mi się z tej strony :>

wazne ze koledzie sie podoba co kupil ta :a4fan:

fajne fele, szkoda ze nie s-line

Opublikowano

a ja teraz przeczytalem i sie wtrace

Mam AVJ i mam Walbro :P

no ale mam tez wyrezany powrot paliwa, takze zaprawde powiadam wam... sluchajcie sie pozka, bo chlop choc prosty i malomowny to sie zna :decayed: