Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] NEXEN 205/55/16 WINGUARD H91 M+S znacie te oponki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy macie z nimi jakieś doświadczenia, gdzieś można zaleźć ich testy, warto zakładać?

obecnie mam letnie 205/55/16 na alu. Chciałem założyć goodyeary ug7+ 195/65/15 ale podobno na felgi na których obecnie jeżdzę nie wejdą? czy to prawda? jaki rzmiar opon będzie pasował do moich alu no i czy w NEXENY inwestować czy dołożyć i kupić inne? jakie?

dzięki za pomoc

Opublikowano

205/55/16 - to 16 na końcu oznacza że opony są na felgę 16" i analogicznie 195/65/15 - to 15 oznacza że opony są na felgę 15". A jak chcesz naciągnąć oponę z felgi 15" na 16" ? :polew: MacGyverem nie jesteś :tongue4: Jak chcesz opony na felgi 16" to szukaj z ostatnią liczbą 16.

Opublikowano

mam letnie 205/55/16 na alu. Chciałem założyć goodyeary ug7+ 195/65/15 ale podobno na felgi na których obecnie jeżdzę nie wejdą? czy to prawda? jaki rzmiar opon będzie pasował do moich alu no i czy w NEXENY inwestować czy dołożyć i kupić inne? jakie?

Co do opon NEXEN to niewiele wiem. Bardzo negatywnych opini nie słyszałem, ale wszystko zależy od modelu opony.

Jeśli masz felgę o promieniu 16" to załóż goodyeary ug7+ o rozmiarze 16". Te opony cieszą się bardzo dobra opinią