Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Dodatki do paliwa - stosować czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W każdym bądź razie i tak dzięki, ja nie chciałem i nie chce stosować tego non stop. Po prostu zalać raz po tym przestoju i pozostawić ( wyjeździć ) i koniec.. chyba że polecacie jakiegoś speca z forum który by wyczaił co to za drgania i był z Krakowa:) [br]Dopisany: 13 Grudzień 2008, 15:36_________________________________________________NO ja tak samo 1.9 TDI

Opublikowano

Może ktoś na spocie Ci pomoże...

Opublikowano

No w sumie tak ..no nic jakbyście coś słyszeli dajcie znać;) dzięki

Opublikowano

Ze swojej strony tylko jeszcze dodam ze aso audi vw bełtowski kraków używa kleenflo oraz wurth czy cos takiego. Teraz zakupilem do oleju dodatek klina wlasnie i zobacze czy wyciszy mi silnik:) Kolega pracuje w aso i do niego jezdze z vagami polecal mi mówiąc że floty tylko na tym lecą i nie ma z tym problemów. Uszczelnia wycisza polepsza rozruch i dynamike ( g`lownie poprzez zmniejszenie tarcia)

Troche sie boje ale najwyzej przejde z full synt na pol syntetyk....

Opublikowano
  • Autor
ponadto czytałem też w Motorze, że nie poleca się takich dodatków

nie wiem w jakim motorze czytales poniewaz ja wyczytalem na jesieni wlasnie w Motorze, że polecaja wlasnie tego typu srodki... sprawdz pierwszy post w tym watku...

Opublikowano
ponadto czytałem też w Motorze, że nie poleca się takich dodatków

nie wiem w jakim motorze czytales poniewaz ja wyczytalem na jesieni wlasnie w Motorze, że polecaja wlasnie tego typu srodki... sprawdz pierwszy post w tym watku...

W takim razie Motor od dziś mam bardzo w poważaniu, bo jestem pewny co czytałem kiedyś w tym dziale "pytania do naczelnego mechanika kraju" i tam komentarz był jednoznaczny - nie. Ale jak robią sponsorowane testy, że nagle mamy oponę idealną, to i jak im ktoś zapłaci, to i wlewają specyfiki. W takim razie nie bierzcie mojej sugestii pod uwagę, bo sam wiem tyle, co przeczytałem, a jak widać - to też jest kit.[br]Dopisany: 15 Grudzień 2008, 00:02_________________________________________________

aha, mój artykuł był gdzieś z marca 2007 bo wtedy kupiłem auto i akurat pamiętam dokładnie, że nic nie wlałem, a chciałem to zrobić...

Opublikowano

ja tankowałem na stacji o szemranej legalności i po jakimś czasie silnik zaczął mi źle pracować,spaliny śmierdziały i zaczołem podejrzewać że coś nie tak jest z silnikiem - tak miałem w poprzednim aucie - i nabyłem specyfik na cpn-ie i szok po przejechaniu kilku kilometrów bo ubyło mi połowę baku a silnik zaczął pracować równo, spaliny też zmieniły zapach, od tego czasu tankuje na markowych stacjach ale specyfika już nie używam bo uważam że nie ma potrzeby - jeśli auto pali normalnie i nic się nie dzieje podejrzanego to raczej uważam że nie ma sensu

Opublikowano

Witam czytałem na forum i na opakowaniu że środek STP do czyszczenia wtryskiwaczy w B6 wlewa się buteleczkę na 60-65 L mam pytanie czy jak mam połoew baku tzn około 30-35 L i wleję do pełna to czy będzie wszystko w porządku czy lepiej wyjeżdzić do rezerwy wlać STP i potem dotankować na full...? Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Dzieki

Opublikowano

Ja bym śmiało wlał specyfik i dolał paliwa do pełna, ale jak sie powinno robić to Ci tego nie powiem

Opublikowano
  • Autor

Witam czytałem na forum i na opakowaniu że środek STP do czyszczenia wtryskiwaczy w B6 wlewa się buteleczkę na 60-65 L mam pytanie czy jak mam połoew baku tzn około 30-35 L i wleję do pełna to czy będzie wszystko w porządku czy lepiej wyjeżdzić do rezerwy wlać STP i potem dotankować na full...? Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Dzieki

jak masz polowe baku - wlewasz na full, dolewasz specyfik i wypalasz do zera.

drugi sposob. masz pol baku i nie chcesz tankowac na full z wiadomych sobie przyczyn. dolewasz polowe specyfiku. wypalasz. tankujesz drugie pol i dolewasz druga polowe. wypalasz

Opublikowano

No dokładnie tylko że spotkałem się z różnym zdaniem na temat tego czy najpierw wlać STP a potem paliwo czy najpierw paliwo a potem stp... w sumie to lepiej się wymiesza jak się doleje najpierw STP a potem pod wpływem dolewania się wymiesza...

Opublikowano
  • Autor

pamietaj te wszystkie dodatki sa na bazie paliwa rakietowego :kox: takze doskonale mieszaja sie z paliwem tak czy inaczej

Opublikowano

Dobra:) będę o tym pamiętał, zatem zaleje a potem dotankuję i tak się wymiesza;) dziękuje za pomoc;)

Opublikowano

Ja zalałem do pelna potem dolalem stp a potem poszejkowalem auto na ręcznym :D

Opublikowano

Ja dzis zalałem STP do czyszczenia wtryskiwaczy i nastepnie PB pod korek :) zobaczymy czy sie cos zmieni.. poki co roznicy dzisiaj w jezdzie na PB a na LPG jak wczesniej za bardzo nie odczulem ale okaze sie po czasie :]

Opublikowano

Ja dzis zalałem STP do czyszczenia wtryskiwaczy i nastepnie PB pod korek :) zobaczymy czy sie cos zmieni.. poki co roznicy dzisiaj w jezdzie na PB a na LPG jak wczesniej za bardzo nie odczulem ale okaze sie po czasie :]

Zrób z 500 km, wówczas może coś poczujesz

Opublikowano

Zrób z 500 km, wówczas może coś poczujesz

spoko :] przeciez napisalem ze okaze sie za jakis czas.. chlopaki u nas zalewali to mowili ze po 100 km bedzie juz zauwazalna roznica.. chwala sobie ten srodek :]

Opublikowano

Przede mną około 200 km i za 2 dni klejne 3..także w poniedziałek albo wtorek napisze jak u mnie sprawa wyglądała.. na tą chwilę mam delikatne drgania na ciepłym silniku na luzie.. zobaczymy czy coś poprawi, także koledzy dam znać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, miałem podobny problem. Silnik pracował jakoś tak głucho i głośno, poza tym turbina jakby brała przy wyższych obrotach, jak np. wbijałem 4 i bucik to było jakby takie zawahanie, silnik nie reagował od razu na przyspieszenie - tak jakby spowalniał a potem startował. Też kupiłem na stacji środek STP zalałem na BP połowę baku Ultimate'em wlałem buteleczkę STP i......teraz śmiga jak dawniej. Nie mam pojęcia czym to było spowodowane czy gnojówką ( NESTE ), czy też czym innym? Dziwne było to, że poczułem to "mulenie" jak wróciłem z myjni ręcznej, gdzie potraktowałem niunie karcherkiem, myślałem, że może coś się zalało czy jak - nie mam pojęcia. Fakt jest faktem teraz jest OK - zobaczymy na jak długo.

Opublikowano
  • Autor

to dobrze ze zadzialalo. PS na BP jets taka sama gnojówka jak na Neste. wszystko orlen... :gwizdanie: