Mercado Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Witam moja bestia po przegazowaniu na zimnym silniku dymi na niebiesko w sumie to na czarno niebiesko cieżko to ocenic jaki to kolor a na ciepłym silniku to nawet na czarno nie pusci dymka. a i dodam ze w werzach z IC mam troche oleju taki weżyk jak by na dnie jak palcem przejade to mam troche oleju na palcu dołacze filmik jak mi sie uda oto filmik na zimnym silniku Pomocy
Hezen Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Mój ma tak samo. Podejrzewam uszczelniacze zaworów - gdy silnik stygnie to olej dostaje się do cylindrów i po odpaleniu i przygazówce go przepala. Przydałaby się opinia kogoś ogarniętego w tym temacie. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Września 2015 przez Hezen
bozmek Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 Mam też 1.9 alh przy zimnym rozruchu tez ma taki niebieskayw dymek chwile ale oleju nie dolewam ani grama na 10 tyś.
Leopold27 Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 norma,nie przejmuj sie u mnie chyba gorzej dymi.
Hezen Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Leopold, mój też bardziej kopci na niebiesko jak zimny. Na rozgrzanym jak depne to dopiero od 4tys. rpm puści czarnego bąka. Silnik ma najechane ok 450tys. a może i więcej, leje Valvoline 5W40. Przejechałem na tym oleju ponad 6tys. i spił jakieś 300-350ml oleju. Mercado, jaki masz przebieg oraz olej i ile oleju lejesz od wymiany do wymiany? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi