Bizkitway3 Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Panowie, potrzebuje pomocy. Zastanawiam się czy przypadkiem nie szykuje się u mnie wymiana uszczelki pod głowicą. Jednak objawy nie są do końca dla mnie jasne, dlatego szukam porady tutaj. Od razu napisze, że w płynie nie ma oleju i na odwrót, czy masła pod korkiem. Na zimnym nie bulgocze w zbiorniku. Na ten moment nie jestem w stanie powiedzieć czy płynu ubywa czy nie. Gdzieś czytałem, że trzeba sprawdzić czy nie podnosi się poziom płynu po odkręceniu korka? Ale kiedy? Na ciepłym przecież tam wytworzy się ciśnienie i pod odkręceniu może buchnąć. Czy nie mam racji? Tak czy inaczej jedynym objawem jest kopcenie na biało z wydechu. Ostatnio były i zimne, i deszczowe dni i ok - wtedy ma prawo tak się wydarzyć. Ale u mnie jest tak, że w słoneczny dzień jak np dzisiaj auto nie kopci ani na zimnym ani na ciepłym. Ale jak np na postoju wkręcę go na 4-4,5 tys to z wydechu leci biała chmurka. Nie jest to jakieś niesamowite kopcenie ale jest to zauważalne. Czy to są jakieś resztki wilgoci z wydechu i się tym nie przejmować czy powoli przedmuc**je mi uszczelkę? Chciałem w następnym miesiącu założyć lpg ale teraz to już sam nie wiem.
Rekomendowane odpowiedzi