Piotr Bienias Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Witam.Światła pozycyjne świecą mi tylko w pozycji wyłącznika świateł mijania przy wyłączonym zapłonie, przy włączonym na każdej pozycji świecą mijania.W Vag wychodzi mi błąd wyłącznika. Co może być przyczyną? Dodam, że światła załączają się po przekręceniu stacyjki na zapłon. Czy to jest tryb Skandynawski? Jak można opóźnić włączanie świateł mijania aby nie uruchamiać samochodu z włączonymi światłami lub jak przeprogramować aby włączały się dopiero wtedy jak alternator zaczyna działać. Czujnik światła jest zawsze w lusterku czy może też być obok wlotów powietrza na przednią szybę? Pozdrawiam Bieniek Audi A4 b7 Zachowanie świateł przy włączonym zapłonie pozycje wyłącznika: 1-Świecą światła mijania długie działają tylko do siebie (chwilowe) 2-Świecą światła mijania długie działają tylko do siebie (chwilowe) , powinny świecić same pozycje.3-Świecą światła mijania długie działają normalnie (cwilowe i na stałe) Oprócz tego przeciwmgielne przód i tył także działają. Pozycja lewy i prawy także działają. Edytowane 23 Września 2015 przez Piotr Bienias
jacek70 Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 Od początku tak miałeś czy było kiedyś inaczej? Może to faktycznie kwestia kodowania lub zamiany wyłącznika.
Piotr Bienias Opublikowano 23 Września 2015 Autor Opublikowano 23 Września 2015 Od początku tak miałeś czy było kiedyś inaczej? Może to faktycznie kwestia kodowania lub zamiany wyłącznika. tydzień temu kupiłem autko i nic z tym nie robiłem. Audiczka sprowadzona z Danii. Sprawdź kodowanie. Tylko nie mogę znaleźć instrukcji kodowania
nitroo Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 Tu masz info w pierwszym poście dot. kodowania http://a4-klub.pl/index.php?/topic/100858-mce-09-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh/page-1
Piotr Bienias Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 Zmieniłem kodowanie na (Rest of World-Reszta Świata) i nadal się włączają światła mijania, zmieniałem wyłącznik i jest to samo, nawet bez wyłącznika światła się zapalają po przekręceniu stacyjki. Błąd na wyłączniku nie wychodzi tylko jak jest ręcznie włączony na pozycję świateł mijania. Wył bez funkcji Auto. Co to może być? W wyposażeniu auta jest napisane : Światła do jazdy dziennej Tryb.
Bieniek B7 Opublikowano 3 Października 2015 Opublikowano 3 Października 2015 Zmieniłem kodowanie na (Rest of World-Reszta Świata) i nadal się włączają światła mijania, zmieniałem wyłącznik i jest to samo, nawet bez wyłącznika światła się zapalają po przekręceniu stacyjki. Błąd na wyłączniku nie wychodzi tylko jak jest ręcznie włączony na pozycję świateł mijania. Wył bez funkcji Auto. Co to może być? W wyposażeniu auta jest napisane : Światła do jazdy dziennej Tryb. Winny jest wyłącznik świateł w B6 jest z końcówką... A a w B7 ....C.
Rekomendowane odpowiedzi