kubajvc Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) Chciałem zrobic logi bo wydawało mi sie ze auto zrobiło sie słabe i turbina wstawała od 2300 moze nawet 2500 obr. podłączyłem kompa wybrałem miejsce i zaczałem logowac .wbiłem 3 bieg prędkość 30 km/h kliknąłem log pedał w podłogę i 2 sekundy i coś pier**lło . Kupa dymu czarnego za mną nie wiem czy spod maski tez bo się wystraszyłem .nie zgasiłem auta tylko stanąłem na poboczu i sprawdziłem błędy - zero błędów .wracałem do domu 20 km/h na 2 biegu bo na innych zero mocy i do tego szarpanie .szarpie znaczy niby przyspiesza ale za chwile przestaje przyspieszac i tak w koło . jakbym dodawał i odejmował gazu ale tak gwałtownie . oczywiscie przyspieszał max do 20 moze 25 km/h jak dodawałem wiecej gazu to słyszałem strasznie spalanie stukowe . Proszę pomóżcie co to moze byc . jak sprawidzc co robic ? Edytowane 24 Września 2015 przez kubajvc
Tobike Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Nie zajrzałeś pod maskę po wystrzale? nie gubi płynów, przewody dolotowe powietrza są na swoich miejscach?
daros Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Sprawdź dolot czy rura nie pękła lub wąż zeskoczył.
kubajvc Opublikowano 24 Września 2015 Autor Opublikowano 24 Września 2015 Dzieki koledzy za sugestie . Juz po sprawie . strzelila mi rura przy IC . w sumie to zsuneła sie z niego . skreciłem wszystko do kupy i auto jezdzi jak jezdziło . czyli cos nadal nie tak . musze dokonczyc logi i wrzuce na forum do oceny . Dziwna sprawa bo tak jak wczesnij pisałem turbo wstaje dopiero przy 2500 obr . a do osiagniecie tych obrotów jedzie jakby w ogole turbo nie było .co ciekawe . jak spadła mi ta rura auto bardzo dziwnie sie zachowywało . jak trzymałem gaz w jednym miejscu a samochod zachowywał sie tak jakbym dodawał gazu i odejmował tak gwałtownie . i tyle dymu co za mna było jak to strzelilo to nigdy nie widziałem najwazniejsze ze to tylko ta rura .
lukaszooo Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Dymu było tyle ponieważ silnik dawał dużą dawke paliwa a dostawał mało powietrza, dzieje sie tak zawsze po wystrzale dolotu.
Rekomendowane odpowiedzi