vvalery Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) Oczywiście, że warto, ale tylko oryginalne. Mam w swoim allroadzie i nie wyobrażam sobie teraz żebym miał je zdjąć. - Może w allroad to jakoś wygląda ale w zwykłej B8 chlapaki powodują że auto wygląda jak świniowóz. Andy jak świniowóz to wyglądał bez chlapaczy. Nie ma porównania z brudem na tylnej klapie i z boku auta. Ja mam lavagrey czyli prawie czarny i chlapacze nie rzucają się tak w oczy. Mi się z nimi allroad nawet bardziej podoba. - Edytowane 21 Października 2015 przez vvalery
andynl Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Oczywiście, że warto, ale tylko oryginalne. Mam w swoim allroadzie i nie wyobrażam sobie teraz żebym miał je zdjąć. - Może w allroad to jakoś wygląda ale w zwykłej B8 chlapaki powodują że auto wygląda jak świniowóz. Andy jak świniowóz to wyglądał bez chlapaczy. Nie ma porównania z brudem na tylnej klapie i z boku auta. Ja mam lavagrey czyli prawie czarny i chlapacze nie rzucają się tak w oczy. Mi się z nimi allroad nawet bardziej podoba. - Nie wiem kwestia gustu, jak dla mnie nie wygląda to dobrze, a auto trzeba pucować to nie będzie brudne
D4NTE Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 Oczywiście, że warto, ale tylko oryginalne. Mam w swoim allroadzie i nie wyobrażam sobie teraz żebym miał je zdjąć. - Może w allroad to jakoś wygląda ale w zwykłej B8 chlapaki powodują że auto wygląda jak świniowóz. Andy jak świniowóz to wyglądał bez chlapaczy. Nie ma porównania z brudem na tylnej klapie i z boku auta. Ja mam lavagrey czyli prawie czarny i chlapacze nie rzucają się tak w oczy. Mi się z nimi allroad nawet bardziej podoba. - Nie wiem kwestia gustu, jak dla mnie nie wygląda to dobrze, a auto trzeba pucować to nie będzie brudne [emoji12]
vvalery Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Szczególnie jesienią i zimą, to trzeba by pucować codziennie jak mokro na drodze. Edytowane 25 Października 2015 przez vvalery
zabiello Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Ja podzielam zdanie Andy'iego, kwestia gustu, allroad z chlapaczami wygląda ok ale zwykłe B8 już nie koniecznie. Czy jesień czy zima i tak trzeba myć samochód tak jak i w lato jak jest brudny. Ja lubię to robić i mogę to robić często
Lunatyk Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Chlapacze warto założyć przede wszystkim z przodu. Chodzi o zabezpieczenie przez obijaniem kamieni i ew rdzą Kamienie spod kół przednich lubią obijać się po całym podwoziu , progach i tych newralgicznych punktach takich jak próg zaraz za kołem przednim. Tylne już niekoniecznie ale przód uważam obowiązkowo.
Rekomendowane odpowiedzi