Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Zgasł w czasie jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam kłopot - silnik zgasł mi w czasie jazdy

sprawdzałem pasek rozrządu jest na miejscu więc to nie to

VAG 311.2 n - brak błędów na silniku

co to może być ??

zjechałem na luzie na pobocze i koniec - teraz silnik jest już prawie zimny i nadal nie odpala

Może to immo ?? - nie mogę się połączyć słynny komunikat bite 17 ...

a może filtr paliwa się zapchał ??

czy mogę prosić o jakieś rady

co ewentualnie vagować ?

robiłem test auto - 0 błędów

już nie mam pojęcia na co patrzeć :wallbash:

Opublikowano

kolego może zaworek przy pompie wtryskowej stanął,moze przewódy paliwowe moze byc masa powodów.

Opublikowano
  • Autor

jest jeszcze jedna rzecz - wydaje mi sie że zanim się wszystko stało to tak jakby na moment silnik stracił ciąg na sekunde potem leciał już normalnie - po chwili zaczołem zwalniać - a po około może nie wiem 30 sekundach już stracił moc - jak wcisnołem sprzęgło to zdechł zupełnie.

może mi siętylko to wszystko już wydaje ale pisze bo może to być ważne - czy mógł przeskoczyć pasek rozrządu ?? :mysli:

jeśli tak to jakie mogą być konsekwencje?? pasek na bank jest cały bo sprawdzałem

Opublikowano

Odkręć przewód od wtrysku i weź na rozrusznik jak podaje paliwo to jedno z głowy wiadomo że układ paliwowy ok potem zdejmij osłony rozrządu i sprawdź jego ustawienie to trzeba zobaczyć na początek.

Opublikowano
  • Autor

odkręciłem korek na dole przy filterku - usłyszałem uchodzące powietrze - zakręciłem - przekręciłem silnikiem - nic - ponownie odkręciłem korek i znowu usłyszałem powietrze -

jutro kupuje nowy filtr paliwa i zobacze

Opublikowano
  • Autor

nie wiem ale po zalaniu 10 litrów przejechałem jakieś 45 kilometrów więc gnojówka powinna być

dzisiaj jak poszedłem to po przekręceniu zapłonu nie słyszę pompki paliwa - tylko że nie wiem czy wcześniej było ją słychać bo nie bardzo zwracałem na to uwagę[br]Dopisany: 07 Listopad 2008, 07:11_________________________________________________teraz tak sobie myślę czy pompa paliwa czy też może pompa wtryskowa nie padła i znowu pytanie czy jak padnie :

pompa paliwa - to czy są jakieś błey na vag

pompa wtryskowa - czy są błedy jak padnie

jak wrócę do domu to dalej powalcze z autkiem a teraz mogętylko snuć domysły

Opublikowano

U Ciebie nie ma pompy paliwa w zbiorniku dlatego na pewno jej nie słyszałeś i słyszał nie będziesz :> Masz tylko pompe wtryskową.

Opublikowano
  • Autor

tak wiem właśnie to stwierdziłem dzisiaj po braku bezpiecznika nr 28

autko stoi u doktora

gnojówka w baku jest - wymieniony filtr i niestety nadal nie pali - ale dzisiaj już więcej nie robiliśmy u doktora też zero błędów na kompie - rozrząd ok - prawdopodobnie gnojówka z BP była do bani - auto w karju zrobiło 200 kilometrów niestety niemiecka gnojówka sięskończyła - na niej auto aż rwało się do pracy a na naszej d*pa - jutro zlewamy wszystko i gnojówka z shela przychodzi - powinno pomódz - do tego coś na przeczyszczenie i mam nadzieje że bęzie git :)

Opublikowano

sprawdz na pompie czy elektrozawór (n109) jest poprawnie zamontowany