Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] 2000 Audi A4 B5 Avant - Projekt zdrowa seria - NA SPRZEDAŻ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niema zle choc szkoda ale za kase z odszkodowania kupuj zderzak z esy :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Myślałem o tym :decayed: ale tak jak wspomniałem na początku auto ma mi służyć na budowie domu więc grubsze mody nie wchodzą w grę a jak ładować pakiet z Esy to bez koła i gleby by się nie obyło :wink:

Opublikowano

Tak, pompę można uszczelnić co nie zmienia faktu, że może być ona już zwyczajnie zatarta a króciec mimo wszystko zacznie puszczać ciśnienie. Stwierdziłem, że zrobię to raz na nowej pompie i nigdy więcej nie będę do niej zaglądał

Zabrać się za to raz, a porządnie :thumbup1:

UP. 17.02.2016

Kur*a! Pierwszy raz w tym roku spadło 15cm śniegu i już wystarczyło żeby na drogach zrobił się kataklizm! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że miałem spotkanie bardzo bliskiego stopnia z typowym kierowcą BMW, któremu pomyliły się pory roku i jeździł na letnich oponach Efekty "spotkania" poniżej

Mało brakowało a zaliczyłbym czołówkę i tylko dlatego, że byłem przytomny za kierownicą i odbiłem w drugim kierunku obyło się bez ofiar i większych szkód (nie licząc zderzaka, który i tak miałem do wymiany, maski, błotnika, reflektora i kilku innych plastików).

Dobrze, że obyło się bez większych szkód :wink:

Opublikowano
  • Autor

Dobrze, że obyło się bez większych szkód

Też tak myślę i ważne, że wszyscy cali a auto się wyklepie :decayed: Gorzej gdybym nie odbił w lewo i byłaby czołówka :facepalm: Niestety tak się kończy połączenie BMW + letnie opony + młody, łysy kierowca w dresie + 15cm śniegu i cienka warstwa lodu pod nim.

Opublikowano

Łysemu pajacowi prawko zabrali? ;P

Opublikowano
  • Autor

Z racji, że jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem nie wezwałem psiarni tylko spisaliśmy oświadczenie. Koleś miał grubo przerysowany dosłownie cały bok czyli blacha w Audi jednak mocniejsza :decayed::decayed::decayed:

Tak jak przypuszczałem po dzisiejszej regulacji pompek bipy na wszystkich pompkach unormowały się i mieszczą w przedziale między 15 a 30 na plusie. :)

Opublikowano

Też tak myślę i ważne, że wszyscy cali a auto się wyklepie Gorzej gdybym nie odbił w lewo i byłaby czołówka Niestety tak się kończy połączenie BMW + letnie opony + młody, łysy kierowca w dresie + 15cm śniegu i cienka warstwa lodu pod nim.

Mogę wiedzieć co to było za bmw ? Jestem z twoich rejonów i chyba wiem kto w ciebie uderzył :grin:

Opublikowano
  • Autor

To żadna tajemnica. Było to ciemne (nie wiem czy czarne czy granatowe) BMW E46 320D w kombi :decayed:

Opublikowano

Szkody nie duże.. No ale i tak bym gościa porządnie zje..za to..

Plus tego ze wszystko zrobisz nie z swojej jazdy.. A co do BMW i letnich opon to szkoda nawet pisać..

Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Czas na mały update. Auto oczywiście poskładane po stłuczce i śladu nie ma :wink:

Przy okazji udało się ogarnąć kilka innych rzeczy a mianowicie:

- wymieniłem olej na Liqui Moly 5W40 i do tego nowy filtr oleju Knecht

- pod maskę wleciały nowe napinacze alternatora i klimatyzacji a do tego oczywiście paski klinowe i nowe koło pasowe

- tylna oś otrzymała nowe klocki hamulcowe Textar a lewy zacisk wymagał wymiany tłoczka i osłonek gumowych

- udało się zakupić nowiutkie opony letnie Dunlop Sport Bluresponse

Za wszystkie graty oczywiście wielkie podziękowania dla DZIKA :hi: :hi: :hi:

mmd1sh.jpg

34quwbs.jpg

f6y41.jpg

Mam nadzieję, że niebawem wreszcie znajdę czas na zajęcie się lakierem :banan:

Opublikowano

U mnie też czeka nowy napinacz INA. Czasu brak na montaż :P Ściągałeś przód ?

Opublikowano
  • Autor

Nie robiłem tego sam właśnie z braku wolnego czasu a poza tym auto było na regulacji pompek dlatego wszystko od razu zleciłem mojemu mechanikowi. Chociaż jak pytałem o przód to mówił, że trochę go odchylił żeby było wygodniej ;)

Opublikowano

Też właśnie w sobotę zamierzam odkręcić pas ale go całkiem nie zdejmować tylko odchylić do przodu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mati Bip-y regulowałeś u Edka ? Korekcję robił przez kompa czy jak ?

Opublikowano
  • Autor

Norbas nie reguluje się bip-ów tylko całe pompki a dzięki temu zauważyłem na kompie znaczą poprawę bipów :decayed: tak - regulację robiłem u Edka a robi się ją oczywiście na zdjętej pokrywie zaworów, żeby mieć dostęp do pompek - kompem tego nie da rady zrobić :wink:

Opublikowano

Myślałem, że idzie to wyregulować kompem lub w ostateczności wymaga to wyciągnięcia pompek na stół probierczy :) Przynajmniej się dowiedziałem czegoś dzisiaj :decayed:

Korekcje dawek pompek miałeś w normie ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Człowiek całe życie się uczy :decayed:

Tak, dawki były baaaardzo ładne jak kupowałem auto i takie są do dziś dnia. Nie pamiętam konkretnych dawek ale dwie pompki były bliskie zera, jedna chyba 0,3mg a druga 0,4mg. Nie pamiętam tylko czy na plusie czy na minusie.

Auto na sprzedaż.

W ostatnim czasie wpadło jeszcze sporo gratów o których nie pisałem i teraz śmiało mogę powiedzieć, że zostało lać paliwo i jeździć :decayed: Dlaczego sprzedaję? Wszystko przez teścia, który po przesiadce do B7 postanowił oddać mi swojego Avanta B6 za cenę B5 - więc żal byłoby nie skorzystać :decayed: Na wszystkie pytania chętnie odpowiem na PW. Na wszystko co zrobiłem przy aucie posiadam rachunki i lekko licząc w ostatnim roku władowałem w auto kilka ładnych tysięcy. Póki co auta nie wystawiam w żadnych serwisach bo nie mam ciśnienia a może znajdzie się chętny na forum.

Opublikowano

Czyli powrót do B6 :naughty::naughty: Myślałem, że teść sprezentował B7 :P Czekam na temat z B6 i powodzenia w sprzedaży B5 :wink:

Opublikowano
  • Autor

Bo sprezentował... ale sobie :P udało się znaleźć dla Niego fajną sztukę na za***istym wypasie :wink:

Póki co nie ma ciśnienia ze sprzedażą bo trochę mi szkoda :decayed: Zwłaszcza, że odziedziczone B6 to totalny golas i na dodatek z AVB pod maską... ale za to wszystko porobione poza heblami z przodu :wink: temat oczywiście niebawem się pojawi ale póki co nie ma czasu bo budowa domu ruszyła pełną parą a w każdej innej chwili działam w temacie detailingu :wink:

Opublikowano

Napiszesz na pw ile cenisz?