wasior Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 witam jestem posiadaczem a4 avant 1,9TDi 110km 96'r kupiłem felgi od merca 190 za 50zł rozstaw śrub 5x112 założyłem, na przodzie jest 1,5mm przerwy od zacisku hamulca, jeżdżę tylko martwi mnie ET różnica wynosi 9mm jak wiadomo od merca troszkę większe, czy przy spokojnej jeździe nic powyżej 130km/h jest jakieś ryzyko że się coś popsuje czy udać się do tokarza żeby zrobił obręcze. Pozdrawiam Mateusz
Dibo Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Przerwa trochę mała Ale jeżeli masz pewność że nie obciera to możesz jeździć. Jednak dla bezpieczeństwa pomyśl o dystansach.
Yelo Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Jeżeli jest przerwa, to jest ok - upewnij się, żeby ciężarki od wyważania nie uderzyły w zacisk. Podaj jakie dokładnie masz ET. To tokarza nie idź czasem z felgami
wasior Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Opublikowano 8 Listopada 2008 felgi od merca et 49 a od audi et 45, ciężarki nie haczą
Yelo Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 Będzie ok, przy większej prędkości nie będzie się działo nic więcej niż przy wolnej.
Dibo Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 Tylko felga będzie bardziej schowana w nadkolu w porównaniu do felgi z Audi o ET45.
Yelo Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 4mm zauważysz przy tak schowanym kole? Gwarantuję, że nie. Sam jeżdżę na stalówkach od Passata ET33 i różnica jest nieduża, a to jest 12mm! ET robi się istotne przy feldze dopasowanej do nadkola.
Rekomendowane odpowiedzi