Reggi 5 Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Moi rodzice parę ładnych lat temu pracowali na winnicach w Szwajcarii..jeszcze po staremu, sekator, kosz na plecach..ale ze szczytów ucięte winogrona to zbierał śmigłowiec to jest dopiero stromo. Teraz to prawie wszędzie zbiory robią kombajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk 15 Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 sekator, kosz na plecach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev 1477 Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) W 92 roku pracowalem w winnicy we Francji do dzisiaj mam blizny na rekach po sekatorze Edytowane 5 Lutego 2016 przez Dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reggi 5 Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Blizny jak blizny, ale jak się wyciąga te długie pnącza na winnicach po sezonie to jak w pysk przyjebie z okiem można się pożegnać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev 1477 Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Koledzy co roku we wrzesniu biora urlopy jezdza do Luksemburga. Pare wyplat przywożą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk 15 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 wczoraj stwierdziłem że wino na serio musi odetchnąć i nabrać powietrza otwarta butelka, po 24 godzinach, totalnie inny smak zresztą pyszne pierwsze koty za płoty zostało 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black4 197 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 wczoraj stwierdziłem że wino na serio musi odetchnąć i nabrać powietrza otwarta butelka, po 24 godzinach, totalnie inny smak zresztą pyszne pierwsze koty za płoty zostało 8 Witajcie, Cenna uwaga... Niewiele osób daje winku "pooddychać" ;D Ortodoksi przeprowadzają tzw. dekantację, przelewając winko do odpowiednich karafek. Przy starych winach w ten sposób pozbywają się "osadu" Polecam na YT kanał o winie 4Senses Jerzego Kruka (chodzące kompendium wiedzy o winach): Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się