Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

System BOSE i wymiana głośników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Mam pytanko posiadam w Audi A4B5 sedan system Bose i chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś głośniki zamienniki które działają z tym systemem i idealnie pasują w miejsce oryginalnych. Che wymienić bo mam już są popękane strasznie i trzeszcza okropnie. Czekam na jakieś odpowiedzi i sugestie. :)

Opublikowano

Mam to samo pytanie, czy są jakieś dobre zamienniki lub czy jest możliwość dostać gdzieś nowe "bosy"?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

też szukam sprawdzonych informacji na ten temat.. prawy przedni głośnik jak zimno charczy i chciałbym go wymienić.. oryginalny używany w dobrym stanie ciężko dostać.. na allegro jest dużo tego ale nie wiadomo które kupić żeby nie kosztowały "pińcet" zł ale żeby w miarę dobrze grały.. w innych wątkach może przeczytać o regeneracji..

ale czy ja wiem.. jak już się dostanę pod tapicerkę drzwi to wolałbym chyba wymienić na nowe, w dobrej cenie, o podobnym brzmieniu..

np. coś takiego..

http://allegro.pl/glosniki-audi-a4-b5-1994-2001-przod-bose-dystanse-i5794219771.html

ale czy to będzie pasować ? jak to będzie grało.. ? nie wiadomo..

Edytowane przez simonJVC

Opublikowano

też szukam sprawdzonych informacji na ten temat.. prawy przedni głośnik jak zimno charczy i chciałbym go wymienić.. oryginalny używany w dobrym stanie ciężko dostać.. na allegro jest dużo tego ale nie wiadomo które kupić żeby nie kosztowały "pińcet" zł ale żeby w miarę dobrze grały.. w innych wątkach może przeczytać o regeneracji..

ale czy ja wiem.. jak już się dostanę pod tapicerkę drzwi to wolałbym chyba wymienić na nowe, w dobrej cenie, o podobnym brzmieniu..

np. coś takiego..

http://allegro.pl/glosniki-audi-a4-b5-1994-2001-przod-bose-dystanse-i5794219771.html

ale czy to będzie pasować ? jak to będzie grało.. ? nie wiadomo..

Cos takiego w zyciu nie zagra lepiej. Szukaj jakiegos ori glosnika nawet za 100zl. Nirstety ale cos innego dobrze zagralo to musi byc wieksze i wygluszone :)
Opublikowano

Ja mam zwykłe Nokia z przodu i gra elegancko, tył bose z c5 i ori sub bose z a4 wraz ze wzmacniaczem.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

to że lepiej nie zagra to wiadomo.. :) byłe nie grało gorzej.. hehe a jeśli chodzi o używkę to czy od innej audi np od a3 lub a6 będą pasowyały do a4 te głośniki przednie ?

Opublikowano

Od a6 na pewno nie a od a3 nie wiem [emoji14]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A tył bose do amanta jest jakiś zamiennik ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Avanta sorka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Witam.jestem tu nowy i przepraszam jesli w zlym dziale ale mam pytanko...czy w sedanach A 4 b5 byl oryginalnie montowany subwoofer? Jesli nie to czy pasuje od kombi i czy warto zamontować?pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka

Widze ze nikt nie chce pomóc.Pytam czy taki oryginal jest warty zainteresowania i czy gabarytowo bedzie pasowal od kombi do sedana.z elektryka sobie raczej poradze.moje radio to gama cc.

Opublikowano

Witam.jestem tu nowy i przepraszam jesli w zlym dziale ale mam pytanko...czy w sedanach A 4 b5 byl oryginalnie montowany subwoofer? Jesli nie to czy pasuje od kombi i czy warto zamontować?pozdrawiam

Widze ze nikt nie chce pomóc.Pytam czy taki oryginal jest warty zainteresowania i czy gabarytowo bedzie pasowal od kombi do sedana.z elektryka sobie raczej poradze.moje radio to gama cc.

Gdzieś na forum jest jak dopasować suba od avanta. Podchodzi bezproblemowo tylko osłonę trzeba zrobić. Poszukaj na pewno gdzieś jest temat.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...
Opublikowano

Sory .... po 2 latach moze ktos juz cos przerabial ?

Jak widac glosniki maja coraz wiekszy przebieg i naprawde ciezko trafic w dobry głosnik .

Czy ktos juz cos zmienial podmienia z czegos innego i jest za***iście ?

pozdrawiam

Opublikowano

W innym wątku dzisiaj o tym pisałem

Sam u siebie dokładałem BOSE i miałem problem ze znalezieniem sprawnych głośników przednich i tylnych i różnie kombinowałem... wszelakie głośniki nie fabryczne które nie są 2 OHMowe pod wzmacniaczem BOSE grają jak kupa, kupiłem nawet 3 zestawy do B5 niby igły sprawne po 200-400zł, a musiałem odsyłać bo i tak zawsze jakiś głośnik charczał. 

Ale znalazłem rozwiązanie czytając różnorodne fora -  i skompletowałem zestaw w następujący sposób:

Głośniki przód z A8 D2 - 2002r (głośniki te są w obudowach - przez co podejrzewam że rzadziej były żyłowane i puszczane na full, bo łupią bez tej tuby całkiem nieźle - a są to te same głośniki co w B5)
Głośniki tył drzwi z A4 B5 2000r - bo akurat tego pełno
Głośniki tył półka z TT 2004r (w Audi TT w miarę świeży rocznik zrobi swoje, jak i to że sporo ludzi używało tego samochodu jako zabawkę to też raczej wyżyłowane nie są - też dokładnie te samo głośniki co w B5)
Wzmacniacz z A8 D2 - okablowanie jest p&p z tym w A4 B5 sedan, a wzmacniacz jest minimalnie mocniejszy i  lepiej wysterowany na przednie głośniki (takie mam wrażenie, bo miałem i ten z A4 B5 lift)

Edytowane przez XXXXXXX

Opublikowano
Dnia 3.07.2017 o 20:33, Savo napisał:

Sory .... po 2 latach moze ktos juz cos przerabial ?

Jak widac glosniki maja coraz wiekszy przebieg i naprawde ciezko trafic w dobry głosnik .

Czy ktos juz cos zmienial podmienia z czegos innego i jest za***iście ?

pozdrawiam

Miałem wrzucać HERTZ EV130.5 na przód, ale udało mi się ustrzelić sprawne bose, przez moje ręce przeszło już z 6 głośników, więc jest naprawdę ciężko ze sprawnymi.

Jakby ktoś wkładał coś innego pod ori bose to mógłby sie podzielić, niedługo bose będzie mega rarytasem :)

Powerbass zrobił serie głośników 2ohm teoretycznie powinno zagrać z bose (PowerBass L2)

Opublikowano

Ja wrzuciłem do przodu oryginał Bose z mazdy 6 z tyłu, odkręciłem z oryginalnych dystansów mazdy (głośniki jajka) i wrzuciłem na dystansie 13cm z allegro do przodu i gra to całkiem dobrze :)

c81eb32c471a962906d665fffbb8.jpg

Edytowane przez Grzenio95