grippen Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam Chodzi mi o to że na kompie mam 2 systemy operacyjne XP , i Vistę oczywiście jak włącza się komputer to jest do wyboru który system wybrać tylko jest jedno ale: takie Wcześniejsza wersja systemu Windows Vista jak mam zmienić ten wpis aby zamiast tej Wcześniejszej wersji systemu był napis Windows XP w xp dało się zmienić poprzez edytuj jak był system 98 np a tu nie ma takiego wpisu o viście jak mam to zrobić aby pojawiał się taki komunikat Windows XP Windows Vista Proszę o pomoc co mam wpisać tak łopatologicznie
matig7 Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 Poszukaj w viście pliku boot.ini i w nim zmień sobie nazwę na odpowienią.
grippen Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Opublikowano 8 Listopada 2008 nie ma takiej opcji w Viscie z tego co wiem to ona steruje inaczej poleceniem BCDEDIT.EXE
jacekm Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 Nie bardzo rozpoznaję problem Chcesz zmienić napis z "Wcześniejsza wersja systemu" na Windows XP ? W jakim celu ?
grippen Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Opublikowano 8 Listopada 2008 tak o ten napis bo mnie trochę drażni a jak ktoś przyjdzie to mówi że nie wiadomo co tam jest czy 98 czy xp czy coś tam jeszcze
jacekm Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 tak o ten napis bo mnie trochę drażni a jak ktoś przyjdzie to mówi że nie wiadomo co tam jest czy 98 czy xp czy coś tam jeszcze Grippen, przepraszam, że nie pomogę. To wygląda na "chłop nie miał kłopotu i kupił sobie komputer" Serio nie uważasz, że przesadzasz Dobrze, że ktoś nie wie co tam masz na kompie, kłopot gdyby za dużo wiedzieli. Jak będą się pytali to powiedz, że to specjalna wersja używana w bankach, super zabezpieczona itp. itd. Język im do .upy ucieknie i się dziwne gadanie zakończy To poważniejsza ingerencja w system lub modyfikacja rejestru
grippen Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Opublikowano 9 Listopada 2008 już sobie poradziłem dzięki programem VistaBootPRO
Rekomendowane odpowiedzi