Guns88 Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 Początkowo myślałem, że pilot nie działa przez uszkodzony wzmacniacz anteny (sedan), wymieniłem - radio zbiera perfekcyjnie, jednak centralny dalej nie działał, pojechałem do speców - wymienili baterie i zakodowali kluczyk interfejsem - wszystko działa idealnie, wielka radość! Na drugi dzień chcę otworzyć i co? znowu nie działa, wymieniłem baterię, myśląc, że wsadzili tani szajs - znowu radość, działa! kolejne 24godziny i kolejne rozczarowanie. Pytanie: Da się to jakoś naprawić czy zostało szukanie nowego pilota?
Fido Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 Wróć do speców z reklamacją.
Guns88 Opublikowano 28 Października 2015 Autor Opublikowano 28 Października 2015 Wróć do speców z reklamacją. To nie ich wina - kluczyk caly czas jest zakodowany (poza tym nic nie ruszali) - rozladowuje baterie, rozmawialem z ASO mowili ze to typowy objaw 'umierania' kluczyka teraz inne pytanie: 8z0837231D moze zastapic 8z0837231 ?? Częstotliwość ta sama...
Fido Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 wymienili baterie i zakodowali kluczyk interfejsem Zakodowali ? Ja czegoś takiego nie musiałem robić przy zmianie samej baterii.
Guns88 Opublikowano 28 Października 2015 Autor Opublikowano 28 Października 2015 ogólnie od kiedy kupiłem to auto nie działały piloty, nie raz wyciągany akumulator etc. dopiero się zebrałem żeby go podłączyć ale jak widać to że nie działały od początku było czymś innym spowodowane ;( Wiesz może czy ten kluczyk z końcówką 'D' będzie pasować? mogę taki kupić okazyjnie tyko nie wiem czy coś z niego będzie;/
Fido Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 Niestety takim specem to nie jestem, tu nie pomogę. Musisz czekać na bardziej rozeznanych w temacie.
GreGoriO Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 PO PIERWSZE CZY MIERZYŁEŚ NAPIĘCIE BATERII. Żeby mówić o rozładowanej baterii trzeba najpierw być pewnym że jest rozładowana. to raz DWA, jak już pisałem... najpierw trzeba sprawdzić czy pilot jest widziany. można o tym łatwo się przekonać, obserwując włącznik awaryjnych. jeśli po naciśnięciu przycisku oświeci nam tenże przycisk ale nie otworzy drzwi, znaczy że pilot jest widziany ale nie otworzy. najprościej to włożyć do stacyjki, i przekręcając na ON wcisnąć jednocześnie przycisk otwarcia na pilocie. po tym zabiegu znowu można korzystać, jeśli sytuacja się powtórzy..... należy sprawdzić baterię (miernikiem), styki, lub gumkę dociskającą mikrostyki (nakładka na przyciski) sprawdź styki baterii, rozbierz pilot i dognij blaszki, być może to jest powodem rozkodowania, równie dobrze może być tak że jest jakiś paproch i jeden z klawiszy jest stale wciśnięty co powoduje rozłącznie pilota.
Guns88 Opublikowano 29 Października 2015 Autor Opublikowano 29 Października 2015 Wszystko było robione, nie musze kodować pilota za każdym razem: wkładam baterie: działa 24h bez robienia czego kolwiek po około 24h przestaje działać, nie daje sygnału wkładam nową baterie znowu działa blaszki doginałem, jak potrząsnąć lekko pilotem to słychać, że coś w nim lata, przypuszczam, że zaliczył upadek u poprzedniego właściciela i coś się ułamało po tej stronie płytki od przycisków ;(
Rekomendowane odpowiedzi