enczu Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2018 1 godzinę temu, szafa napisał: Wrzuć cupre na przód bo ewidentnie brakuje lipa z przodu Jest mały problem, nie wyjade z cupra z garazu ? druga sprawa na zwyklym lifcie srednio mi sie to podoba ?
enczu Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2018 Przed ostatnim wyjazdem powalczyłem trochę z lakierem, one step, usunięte hologramy, a na koniec nałożyłem wosk Jodido z Manufaktury wosku. O ile tutaj jeszcze ktoś bawi się w twarde woski to info - mega ciężka praca z woskiem. Najpierw trzeba go dobrze wygrzać, żeby cokolwiek zrobić. Ja pierwszy raz trzymałem go pod halogenem żeby trochę puścił. Za drugim razem nic już nie robiłem bo jak ktoś się interesuje to wie, że wosku schodzi naprawdę bardzo mało i ilość nawet nie może być widoczna na aplikatorze. Sama aplikacja bez większego trudu. Najgorsze jest jednak dotarcie, robiłem najpierw całe auto, a potem dopiero docieranie i... dramat. Oczywiście producent zaleca docierać go po 20 minutach ale ja nie widzę sensu nawet z tym walczyć. Dotarłem całość ile się dało i śmiało zostawiłem auto na noc, na drugi dzień tylko resztki dotarłem ale to już był ekspres. Na zdjęciach jak to na zdjęciach, efektu nie widać tak jak w rzeczywistości - lakier rzeczywiście zrobił się ciemny jak smoła i mega szklisty. Nagle wydawałoby się, że opony to całe trzeba już nasmalcować razem z bieżnikami ? Na drugi dzień wyjazd na rubrockerz
BlackHazelAudi Opublikowano 23 Czerwca 2018 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Cudo a tak pytanie z innej beczki jak mocowałeś osłony z VR5
enczu Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2018 9 godzin temu, BlackHazelAudi napisał: Cudo a tak pytanie z innej beczki jak mocowałeś osłony z VR5 Osłona na zbiorniczki jest docięta pod wąż i z boku, dorobilem male mocowanie żeby łapało się ściany grodziowej w jednym miejscu. Lewa to po prostu albo kupisz ten mały śmieszny bolec i przykleisz jak w poradniku o osłonach albo homemade. Ja miałem pod ręką byle jaki mał kątownik, dociąłęm go i dogiąłem i klej. Wbrew pozorom vr5 wcale idealnie nie siedzą, ale jest bardzo spoko ?
enczu Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Jeszcze pare strzałów Jakieś tam kropelki.. Edytowane 8 Lipca 2018 przez enczu
dliwski Opublikowano 14 Lipca 2018 Opublikowano 14 Lipca 2018 Dawno mnie tu nie było... widać, że włożone sporo pracy i serca. Prezentuje się za***iście ?
SzczepSon Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 Podziwiałem ostatnio na żywo w Lęborku Fota mega słaba, ale wrażenie na żywo robi ogromne. Wielkie propsy
enczu Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Opublikowano 18 Lipca 2018 16 godzin temu, SzczepSon napisał: Podziwiałem ostatnio na żywo w Lęborku Fota mega słaba, ale wrażenie na żywo robi ogromne. Wielkie propsy Dzięki, nadal dużo do zrobienia. Odebralem w piątek auto od lakiernika, spasowane żeby dojechało po prostu do Lęborka, nie było czasu ogarnąć lakieru nawet względnie chociaż wyjedzie igła dopiero w przyszlym sezonie, teraz na zime nie ma sensu Dliwski, dzięki ?
enczu Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Opublikowano 25 Lipca 2018 Pare pojedyńczych strzałów na Czillen am grillem od Bayable Reszta gdzieś tam się jeszcze robi, a drugiej reszty nie chce mi się ściągać i dodawać, w międzyczasie coś się wrzuci.
MaciekPL Opublikowano 27 Lipca 2018 Opublikowano 27 Lipca 2018 Mega robotę robi ta b5ka, fajnie zrobiona. Jedyną rzeczą która mi tutaj nie pasuje są napisy na oponach.. Kwestia gustu heh. Pozdrawiam ?
enczu Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Opublikowano 28 Lipca 2018 19 godzin temu, MaciekPL napisał: Mega robotę robi ta b5ka, fajnie zrobiona. Jedyną rzeczą która mi tutaj nie pasuje są napisy na oponach.. Kwestia gustu heh. Pozdrawiam ? Na żywo jest o wiele lepiej, same zdjęcia dają wrażenie też trochę kozy Napisy jednym siadaja, drugim nie. Problemem jest tutaj felga, ktora zostala bo musiala a tez srednio mi odpowiada.
MaciekPL Opublikowano 28 Lipca 2018 Opublikowano 28 Lipca 2018 Teraz, enczu napisał: Na żywo jest o wiele lepiej, same zdjęcia dają wrażenie też trochę kozy Napisy jednym siadaja, drugim nie. Problemem jest tutaj felga, ktora zostala bo musiala a tez srednio mi odpowiada. Może gdzieś w Poznaniu kiedyś na żywo zobaczę ją to ocenimy hehe.
enczu Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Opublikowano 28 Lipca 2018 18 minut temu, MaciekPL napisał: Może gdzieś w Poznaniu kiedyś na żywo zobaczę ją to ocenimy hehe. Najpredzej w czwartki na Marszałkowskiej Tak wygląda w ruchu
enczu Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Bez wielkich apdejtów, auto dostało nowy zbiornik wyrównawczy. Kupiony również zbiornik płynu hamulcowego ale niestety okazało się, że mam starego typu i wg vinu jest w porządku, ale wg. auta już nie, więc w zasadzie jest na sprzedaż gdyby ktoś był zainteresowany, to oddam za 40zł. Dodatkowo wymieniony przegub, bo kolejny dokonał żywota, plus dwa wahacze dolne, prosty prawy i dolny banan. Dziś lecimy na korektę programu pod ALki i procedure startu. Tak to na tą chwilę wygląda pod maską i raczej niewiele się zmieni I jedno z rolki
enczu Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2018 2 godziny temu, wesz82 napisał: Który przegub zew czy wew??? Klasycznie zewnętrzny
wesz82 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Sluchaj u mnie leżą i sie marnuja 2 szt lobro po maleńkim przelocie. Zmienialem kiedys oski na te z ajm zaś po tym zmieniłem hebel i dałem duże przeguby. Strone wewnętrzna przegubu masz na duży wieloklin???
enczu Opublikowano 16 Października 2018 Autor Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Dobry deń! Dawno nic nie było, więc trzeba odgrzać kotleta. Tym razem przyszło nam zrobić lekki remont.. Kiedyś już wspominałem że ubywa płyn chłodniczy, przeglądałem ja i przeglądali inni - brak wycieków ?♂️ Zrobiony test upg - wszystko ok. Długo odwlekałem myśli, że może to jednak nie głowica ale prawdopodobnie to ona była sprawcą ubywającego płynu. Po rozmowach stwierdziłem, że nie ma sensu robić testów i tracić kasę i od razu wpadła inna głowica. Co zrobione, co nowego: - ogarnięta głowica - uszczelniacze pompek - uszczelki upg, kolektora ssącego i wydechowego - śruby głowicy - popychacze - dźwigienki - rozrząd z pompą wody - uszczelniacz wałka rozrządu - napinacz paska wieloklinowego z rolką - wszystkie filtry - płyny - olej Motul Specific 5W40 Całość przy przebiegu 279000 Może o czymś zapomniałem ? I jakieś tam liściaste strzały robione na szybko Edytowane 22 Maja 2020 przez enczu
wesz82 Opublikowano 16 Października 2018 Opublikowano 16 Października 2018 Po raz kolejny powiem ze auto sztos
dliwski Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Zgadzam się, za***ista sztuka ? no i ostatni serwis na pewno dobrze jej zrobił, będzie spokój na kolejne tysiące km ?
Rekomendowane odpowiedzi